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8 Question Drawer.

§ Subscribers are entitled to answers to all Questions submit-

ted, if they pertain to Municipal Matters.

requested that all facts and circumstances of each case sub-
mitted for an opinion should be stated as clearly and expli-

citly as possible. ¢
impossible to give adequate advice.

Questions, to insure insertion in the following issue of paper,
should be received at office of publication on or before

the 20th of the month.
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Collection of Statute Labor Commuted.

95.—W. L.—In this township the commu-
tation tax for default in performing statute
labor has always been placed in the collector’s
roll the same year it was returned to the
clerk. Is it illegal to place it in the collector’s
roll for the same year the default was made,
and could a ratepayer refuse to pay it if placed
in the roll the first year instead of placing it
in the collector’s roll the following year ? It
seems to me there is something wrong if a
road division would have to wait until the
third summer before they would get their
commutation tax to expend on the road, as it
wouldn’t be collected the second year until it
would be too late, as the taxes are enerally
collected in the month of November and
December.

Sub-section 1 of section 't 10, of the
Assessment Act, as amended by section
9, of the Assessment Amendment Act,
1899, provides as follows: “Where a
resident owner, tenant or occupant, who
has been entered upon the Assessment
Roll, after notice or demand, makes de-
fault in performing his statute labor or in
payment of cemmutation for the same,
the overseer of the highways in whose
duwision he is placed, shall return him as
a defaulter to the clerk of the municipal-
ity before the 15th of August, and the
clerk shall, in that case, enter the com-
mutation for statute labor against his
name in the Collector’s Roll of the Jollow-
ing year and the same shall bz collected
by the collector.” The course provided
by this section must be adhered to.

Liability for 8chool Rates—Notice of Council Meeting.

96.—S. C.—1. A man has property where
he resides, three miles in a straight line from
the school but does not reside within the
school section boundary line as first surveyed
when the school was built, and as limited by
the inspector and others interested in the
township. Is that man obliged to pay school
rates ?

2. Is the clerk obliged to post up three
public notices everytime a municipal council is
to meet when he notifies the councillors
personally ?

3. What do the following contain: (a)
Packet complete for municipal officer ? (b)
Packet complete for municipal clerk? (c)
Packet required by deputy-returning officer at
close of poll ?

1. Sub-section 3 of section 24 of the
Public Schools Act (R S. O,, 1897, chap.
292,) provides that “any person, whose
place of residence is at a distance of more
than 3 miles in a direct line from the site
of the school-house of the section, shall be
exempt from all rates for school purposes,
unless a child of such ratepayer attends
suck school ; but- this exemption shall not
apply to lands liable to taxation for school
purposes owned by such person within the
distance of three miles.

Unless this request is complied with it is
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2. No. Aftera council has finished all its
business at any meeting, a resolution to
adjourn should be passed stating the time
to which the council adjourns ; this of it-
self is sufficient notice to the councillors
of the date of the next meeting of their
council.

3. The packets you mention all contain
forms for County Council elections. Since
your neighborhood is without county
formation, municipal « fficers there would
have no occasion o use them.

Road Commissioner Disqualified,

97.—A. P, A.—Qur township has recently
passed a by law commuting the statute labor.
Can a person, against whose property the
municipality holds a mortgage, legally act as
road commissioner ?

The mortgage held by the municipality
is an ‘““intercst in a contract with or on
behalf of the corporation,” and the person
having such interest cannot be appointed
road commissioner of the municipality.
Every road or street commission¢r before
entering on the discharge of the duties of
his office must make and subscribe the
declaration set forth in section 312 of the
Municipal Act.

Township Seal—Advertising Minutes of Counoil Meeting,

98.—L. F.—1. Who furnishes seal for town-
ship, and where procured ?

2. Have minutes of council meeting to be
advertised ?

1. The municipal council of the town-
ship, and it can be procured from Tur
Municipat. WorLD (supply department),

2. No.

Treasurer's Bond.

99.—A. B.—When a treasurer is appointed
for a municipality for one year, and at the
end of that time is re-appointed, will his bonds
hold good without being renewed for the
second year ?

To enable us to answer this question
satisfactorily, we should have a copy of
the bond. If the liability of the sureties
is by the bond limited to the year for
which the treasurer was originally appoint-
ed, then on his reappointment the
treasurer should give a new bond. If,
however, the sureties covenanted to bhe.
come and be responsible for the faithful
performance of the duties of the treasurer,
So long as he continued in office, a new
bond would not be necessary. The
«council should, however, enquire into the
sufficiency of the security given by the
treasurer, and report thereon. See sec-
tion 288 of the"Municipal Act.

4 Absence of School Trustee.

100.—H.—In a union school section formed
of a village and part of an adjoining township
the trustee board composed of six members,
three of which members retire each year and are
replaced by three to hold the office for the
ensuing two years. For 1900 and 1901 the
three new members were elected by acclamation,
and at the first meeting of the school board
only two of the new members attended with
the old members, although written notice of
the meeting was served at the residence of
each member. Itnow transpires that a few
days after the election one of the newly elected
members had left the school section on a
temporary absence of two or three months, and
at the second meeting of the trustee board
(through an agent) the absent member writes to
the board asking that he be granted three
months’ leave of absence.

1. Can the board grant the absent member
leave of absence, he not having taken his seat
at the board and not likely to return before
April or May ?

2. If not should the board declare the seat
vacant and call for the election of a new member
to fill the vacancy ?

I. Sub-section 7 of section 14 of the
Public Schools Act provides that, “the
Secretary of every school meeting at which
any person or persons were elected as
school trustees shall forthwith notify in
writing each of such persons of his election,
and cvery person so notified shall be
considered as baving accepted such office,
unless a notice to the contrary  has
been delivered by him to the chairman of
the meeting within twenty days afier the
date of the election.” We assume that
in this case, the provisions of this sub-
section were complied with,

2. If a trustee absents himself from the .
meetings of the board for three consecuy-
tive meetings, without being authorized
by resolution,entered upon its minutes,etc.,
he shall 7650 facto vacate his seat and the
remaining trustee or trustees shall declare
his seat vacant and forthwith order a
new election. See section 99 of the
School Act.

Removal of Weigh-Scales.

101.—W. H.—Can a ratepayer compel the
council to remove a set of private weigh-scales
from in front of his village lot, which he claims
is a nuisance to him, as hay and straw are
blown over his lawn. It also shuts off ingress
to his property from the main road, but he has
ingress from a side road. The scales are on
the road. The private owner of the scales
claims they have been there for forty years and
thinks he has possession of the road. Should
the owner of the lot sell his lot at a sacrifice of
one or two hundred dollars, and could prove
that this was actually the case, could he hold
the township for the balance, as he has notified
the council to remove the nuisance ? Has
private or public scales any business on the
public highway without the council passing a
by-law permitting the same to be placed there ?

Section 582, of the Municipal Act,
empowers councils of townships, etc.,, to
pass by-laws for erecting and maintaining
weighing machines, in villages or other
convenient places,and charging fees for the
use thereof, etc. This enactment does
not authorize the councils to pass by-laws
permitting the erection of such scales,
public or private, on a highway, and we are
of opinion that such scales cannot be so
legally placed. 1In the case of an obstruc-
tion upon a highway a private individual




