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3. Requests for transit and replies shall be communicated through the channels
referred to in the provisions of Article 5.2 and 3.

4. A Party may grant a request for transit of a sentenced person through its ter-
ritory made by a third State if that State has agreed with another Party to the transfer
to or from its territory.

5. The Party requested to grant transit may hold the sentenced person in custody
only for such time as transit through its territory requires.

6. The Party requested to grant transit may be asked to give an assurance that
the sentenced person will not be prosecuted, or, except as provided in the preceding
paragraph, detained, or otherwise subjected to any restriction on his liberty in the
territory of the transit State for any offence committed or sentence imposed prior
to his departure from the territory of the sentencing State.

7. No request for transit shall be required if transport is by air over the territory
of a Party and no landing there is scheduled. However, each State may, by a declara-
tion addressed to the Secretary General of the Council of Europe at the time of
signature or of deposit of its instrument of ratification, acceptance, approval or
accession, require that it be notified of any such transit over its territory.

ARTICLE XVII

Language and costs
1. Information under Article 4, paragraphs 2 to 4, shall be furnished in the

language of the Party to which it is addressed or in one of the official languages of
the Council of Europe.

2. Subject to paragraph 3 below, no translation of requests for transfer or of
supporting documents shall be required.

3. Any State may, at the time of signature or when depositing its instrument
of ratification, acceptance, approval or accession, by a declaration addressed to the
Secretary General of the Council of Europe, require that requests for transfer and
supporting documents be accompanied by a translation into its own language or into
one of the official languages of the Council of Europe or into such one of these
languages as it shall indicate. It may on that occasion declare its readiness to accept
translations in any other language in addition to the official language or languages
of the Council of Europe.

4. Except as provided in Article 6.2 (a), documents transmitted in application
of this Convention need not be certified.

5. Any costs incurred in the application of this Convention shall be borne by
the administering State, except costs incurred exclusively in the territory of the senten-
cing State.


