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ENERGY CONSERVATION ADVERTISEMENT

Question No. 1,913-Mr. Cossitt:
With reference to the full page advertisement appearing recently in

various publications entitled 'From 10:00 p.m. to 6:00 a.m. and on
weekends, the lights are turned off in this government building" (a) in
how many publications did this appear (b) what was the total cost
involved (c) what was the name of the advertising agency and the total
advertising agency commission (d) were tenders or competitive pres-
entations called for f rom various advertising agencies, and (i) if so,
from whom (ii) if not, for what reason?

Hon. Donald S. Macdonald (Minister of Energy, Mines
and IResources): The Department of Energy, Mines and
Resources reports as follows: (a) The full page advertise-
ment entitled "From 10:00 p.m. to 6:00 a.m. and on week-
ends, the lights are turned off in this government build-
ing" has appeared in 102 daily newspapers across Canada
as well as the Financial Times and the Financial Post. (b)
The total cost of the advertisement is $96,767.07. (c) Vick-
ers and Benson Limited. Since the advertisement was
prepared largely within the Department of Energy, Mines
and Resources, it was not handled by an advertising
agency in the usual manner. The agency will not get a
commission but a fee based on work done and overhead.
(d) No. (i) Not applicable. (ii) Proposais from competitive
advertising agencies are assessed on the basis of which
presentation exhibits a feel for content and creativity that
wili obtain maximum resuits. In this case, content and
creativity was prepared largely within the department's
Information Branch. Therefore, in normal advertising
terms there was no basis for proposais and a Canadian
agency considered well structured to handie placement of
a national program was selected.

CROWN ASSETS DISPOSAL CORPORATION TRANSFER
MECHANISM

Question No. 1,999-Mr. Reynolds:
1. Would the Miniater of Supply and Services explain the application

of the transfer mechaniam under the Surplus Crown Assets Act?
2. How are the various departments made aware of surplusea

available?

Hon. Jean-Pierre Goyer (Minister of Supply and Ser-
vices): In so far as Crown Assets Disposai Corporation is
concerned: 1. On receipt of a request from a department to
transfer surplus material between departments, such
transfers, if in the opinion of the minister are justifiable,
he may, with specif ic or general authority f rom the Gover-
nor-in-Council, reference Section 5(d) of the Surplus
Crown Assets Act, approve the transfer of surplus crown
assets from one government department to another sub-
ject to such terms and conditions as he may consider
desirable.

2. Through Crown Assets Disposai Corporation, notifica-
tions of surplus assets are forwarded to departments who
have registered with the corporation their interest in vari-
ous classes and kinds of surplus material.

Order Paper Questions
SUPPLY AND SERVICES-WAREHOUSING

Question No. 2,006-Mr. Reynolds:

1. What is the average rate of stock turnover within the Department
of Supply and Services' warehouses?

2. Is there a policy within the warehouses whereby stock is handled
on a rotating basis, i.e. first in, last out basis?

3. What effort is made to standardize products used for the same
nature and purpose?

4. What is the standard classification system in use?

Hon. Jean-Pierre Goyer (Minister of Supply and Ser-
vices): 1. For fiscal year 1973-74 average rate of stock
turnover was three.

2. Yes, our policy is first in-first out.

3. By specification and allotment of catalogue number.

4. The Canadian Government Catalogue System which
is based on the NATO and US Federai Supply Classifica-
tion Systems.

SUPPLY AND SERVICES-SURPLUS ASSETS

Question No. 2,015-Mr. Reynolds:

1. Does the Crown Assets Disposai Corporation directly receive
funds for surplus assets purchased or transferred from one department
to another?

2. Are such invoices charged to the relevant departmental appropria-
tions to ensure that no department secures more resources than Parlis-
ment intended?

3. How is this done?

Hon. Jean-Pierre Goyer (MiUnister of Supply and Ser-
vices): In s0 f ar as Crown Assets Disposai Corporation is
concerned: 1. In the case of a purchase the corporation
receives a cheque from the department. In the case of a
transfer the minister may authorize the transfer without
renumeration or at a financial settiement and in such case
a cheque is received by the corporation.

2 and 3. Ail cheques from departments are made payable
to Crown Assets Disposai Corporation, therefore, they
would be charged back to their departmental
appropriation.

CANADIAN FORCES BASE FOYMOUNT

Question No. 2,026-Mr. Reynolds:

1. Before CFB Foymount was 0f fered for sale on the open market,
were tenders requested from the Province of Ontario or the local
municipality?

2. What was the response of the respective parties?

Hon. Jean-Pierre Goyer (Minister of Supply and Ser-
vices): In so far as Crown Assets Disposai Corporation is
concerned: 1. The Corporation, under its priority proce-
dures, offered to the Province of Ontario and the County
of Rendrew, the Canadian Forces Base Foymount.
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