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QUESTION DRAWER.

SUBSCRIBERS only are entitled to opinions through the
»aper on all questions submitted if they pertain to munici-
Pal matters. Write each question on a separate paper on
one side orly.

A S Ry

J. L. W.—The July number of THE WORLD
to hand., which I am always glad to receive, as
1L contains a vast amount of valuable information,
Particularly to municipal officers. It is well
worth all it costs to any municipal officer. I see a
question asked by Dexter, which is as follows : A
farmer owns a farm in a township, which
he rentstoa tenant, and he lives on a rented
farm 1n another pagt of the township ; is it right
that his son should not be assessed asa farmer’s
sonas he is living on a rented farm ? You gave
as your opinion that the son could not be assessed
under the circumstances, You will pardon me if
I should offer an opinion on the matter. Sub-
section §, of section 79 of the Consolidated Muni-
cipal Act, reads as follows : A farm shall mean
land actually occupied by the owner and not less
In  quantity than twenty acres. It also reads
that the son or sons of a farmer shall mean any
male person or persons not otherwise qualified to
vote and being the son or sons of an owner and
actual occupant of a farm. The Jast clause of the
sub-section also reads thus: Anry lease holder,
the term of whose lease is not less than five years,
shall be deemed an owner within the meaning of
this section. Would it not therefore be legal
and right to assess a farmer’s son living on a rent-
ed farm of at least twenty acres and whose lease
was not less than five years.

We have received several communica-
tions in reference to the entry of tenant
farmers’ sons on the voters’ list. In the
July number, in answer toa question, we
said a tenant farmer’s son assessed as such
should be placed in part 3 of ghe voters’
list. This may have been misleading, as
according to section 5, of section 79, of
the Consolidated Municipal Act, 1892, a
lease-holder, whose term of lease is not
less than five years, shall be deemed an
owner within the meaning of this section.
We considered that the tenant referred to
in the question asked did not come within
this section, which is so plain that no one
could mistake its meaning.

CLERK—I fail to comprehend your meaning in
answer ta the first question in question drawer of
July, 1892. Allow me to state, the collector re-
turns his roll to the treasurer and makes oath as
to all the uncollected taxes. The treasurer ac-
cepts thesame and debits himself accordingly.
This closes the account between the two officials.

The question then arises, by what authority
shall the treasurer credit himself with the amount
contained in said statement (the statutes being
silent) he not being the party authorized to collect
the same. It might be answered with a degree of
reason that his receipt from the county treasurer
would be sufficient. Ianswer that is not in all
cases, as it frequently occurs that the county
lreasurer rejects certain items in said statement as
being uncollectable. Therefore, in my humble
opinion, the treasurer is obliged to demand and to
receive an order to the amount of said debit from
the council, whose servant he is, and to whom he
must render an account.

The treasurer should debit or charge
the collector with tetal amount of roll
and credit him with payments made.
The colector should also be credited
with any amounts the council, by resolu-
tion, instructs him not to collect, and in
final settlement the treasurer should cre-
dit him with amounts remaining unpaid,
and for which the collector under oath
states he was not, upon . diligent enquiry,

able to discover sufficient goods, etc.,
where in he could levy the same. This
closes the collector’s account. See sec-
tions 135 and 136, Consolidated Assess-
ment Act, 1892. The treasurer is only
required to debit or charge himself
with the cash payments made to him by
the collector. In charging the collector
with amotint of roll and crediting him
with amounts he is unable to collect as
above mentioned, entries giving full in-
formation should be made in the
treasurer’s journal and carried to the
ledger account, viz.:

COLLECTOR, DR., to MUNICIPALITY, CK.

To amount collector’s roll,

(giving items)
MunicipaLITY, DR., to COLLECTOR, CR.

T'o amount instructed by council not

to collect, etc.

If taxes are properly entered in the
collector’s roll and when not paid are re-
turned to the county treasurer as provided
in section 145, of Con. Assessment Act,
1892, the county treasurer is required
by section 152 of said act to enter all the
lands on which it appears from the re-
turns made to him by the clerk or from
the collector’s roll and the amounts so duc?
Under section 155, the county treasurer
may correct clerical errors but from a care-
ful examination ot the Act, we think
the county treasurer has no authority to
reject items as being uncollectable. It
such are found he should report them to
the council of the local municipality, and,
on certificate from the clerk, may make
corrections, as provided in section 155.

CrLErRK—I. What form of certificate should a
clerk put in the collector’s roll after he has com-
pleted it. ?

2. Should he attach the corporate seal in addi-
tion to his own signature ?

e , clerk of the
municipality ot , hereby cer-
tify the foregoing to be a correct recapitu-

Jation of the within collector’s roll of the

said municipality for the year 189
further that I have, this day of
s A. D. 189 , delivered
the said collector’s roll into the hands of
, the duly appointed collec-
tor of the said municipality for the said

, and

year 189

Dated at , in the said
municipality, this day of :
A. D. 189

Clerk of the municipality of the
et of :

2. The clerk should sign the certificate
and affix the seal of the municipality
thereto.

Nemo—I would like to know if a municipal
treasurer, by virtue ofhis office, is authorized to
administer an oath to a collector when he returns
his roll, also if such an oath should be wmade in
the form of an affidavit? Please give form.

Yes. The oaths mentioned in sections
132 and 136, of the Consolidated Assess
ment Act, 1892. The following may be
used as a form of oath,under section 132 :

I, , of the of
, in the county of
collector for the municipality of the
& of , in said county
for the year 189 , make oath and say :
That the date of the demand of pay-
ment and transmission of statement and
demand of*taxes required by sections 123
and 125, of the Consolidated Assessment
Act, 1892, in each case, has been truly
stated by me in the collector’s roll for tke
said municipaiity for the said year 1892.
Sworn before me at the )
of in the county of
this day of
189

~

A. D. j

Treasurer, municipality of

And the form of oath used,
section 136, may be as follows :

I, , of the
of , in the county of ;
collector for the municipality of the
ot in said county
for the year 189 , make oath and say :
That the sums mentioned in the above
account remain unpaid, and that I have
not, upon diligent inquiry, been able to
discover sufficient goods or chattles be-
longing to or in possession of the persons
charged with, or liable to pay such sums,
or on the premises belonging to, or in the
possession of any occupant thereof, where-
on I could levy the same or any part
thereof.
Sworn before me at the )
of , in the county
of , this
, A. D. 1890,

under

day of

Treasurer, municipality of

We would suggest' that the collector’s
return for the county treasurer be made
in triplicate instead of in duplicate, as
required by section 135. That the collec-
tor make the affidavit, required by section
136, in the form given above, entered on
the return or on a separate paper attached
to same. That one copy thereof be sent
to the county treasurer, as required by
section 145 of the Assessment Act ; one
copy to the clerk of the municipality, and
that the original be retained by the
treasurer as his authority for crediting the
collector.

UxBrIDGE—I. Has a mayor jurisdiction as a
magistrate outside of his corporation.

2. We have a road about 300 feet long con-
structed across a mill pond inside our corporation.
Do you think the county responsible for the repair
etc., of this roadway and bridge. The bridge
about fourteen ft in length, the roadway is built
of cedar logs and filled - in . with earth, it runs
across the centre of the pond. The road is a
concession line.

1. By section 415, Consolidated Muni-
cipal Act, 1892, it is enacted that the
head of every council (which includes the
mayor of a town), shall, ex-officio, be a
justice of the peace for the whole county
or union of counties in which the municr
pality lies. But the mayor is entitled to
act as such justice of the peace only




