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QUESTION DRAWER.

SusscriBERS only are entitled to opinions through the
paper on all questions subimtted if they pertain to munici-
pal matters.,  Write each question on a separate papes on
one side‘only. When sabmitting questions state as briefly
as posssible all the facts, as many- received- do-not contain
sufficient information to enable us to give a satisfactery
answer.—ED.

A. M.—A lotin our municipality was sold at
atax sale oversix years. ago. The party that pur-
chased said lot has never been assessed for it.
How many years back can we go to collect taxes?
Can we return lot for sale again, provided party
refuses to pay the taxes? and when could we
return same?

The particulars furnished by our cor-
respondent are meagre. Has the land in
question been on the non-resident roll
each year since the purchase at the tax
sale ? if so it should have been offered tfor
sale again as provided in section 160 of
the Consolidated Assessment Act ef seg,
unless the council extended the time for
such sale, pursuant to section 161 of said
act. If the latter has been done, the land
may be offered for sale at the expiration
of the extended time, observing the
statutory rules governing such sales.

J. W. K.—The scale of statute labor in the
municipality is the same as the Consolidated
Assessment Act, 1892, calls for on page 349 and
350. Will send you the question again, would
like the answer in a few days, to settle a dispute. A
man is assessed for three lots in different road
divisions, 100 acres in each, respectively, $950,
$1,150.00, $125.00. How many days road work
has he?

For the purpose of determining the

number of days, the average assessment
or $742 for each 100 acres should be used.
This, at the scale mentioned in the act,
would be twelve days, to be divided
among the three divisions in proportion to
assessment, say six days, five days, one
day.
_ E. B.—1. Aowns a village lot, he sells part of
it to B, and part of it to C, but does mnot have it
surveyed or sub-divided into lots. The parts so
sold are not aliqunot parts of the whele lot, such as
the north half, the south-west quarter, etc. The
assessor in assessing, finds it impossible to give a
description of said parts of the lot—in a few words,
sufficient to indicate the part of the lot intended
to be described. A description by metes and
bounds would be too long for insertion in the
assessment roll. Can A be compelled to file a
plan of said lot in the registry office ? and if not
how is the assessor to define the separate parts of
the lot ?

2. D owns two village lots, he erects a factory
on same. Part of said factory is en one lot and
part on the other. Should the assessor put a
separate value on each of these lots, including
therewith a portion of the factory on each of said
lots, or should he put one valuation on the whole
property ?

3. Brown, Jones & Robertson (a firm) appear
on the assessment roll as owners of property,
sufficient to qualify each as a municipal veter.
Their christian names or initials are not given on
the ro’ll.' Should all or any of them be placed on
voters’ list, and how should the names be placed
thereon, as a firm or each separately ?

1. Tt is not essential to the validity of the
assessment that a perfectly accurate des-
cription of the property be set down in
the assessment roll, The north part in
south-west part of the village lot in ques-
tion, as the case may be, would be suffi-
cient. The quantity of land in the
respective parts shouid be furnished the

. down as under 21 years of age.

assessor by the owners. A cannot be
compelled to file:a plan, nor is there any
necessity for his:so doing.

2. If both lots and the factory thereon
are owned by D, one valuation on the
whole property is sufficient.

3. Although these names have not been
properly entered on the roll by the assess-
or, we see no objections to your placing
them on the voters’ list separately, since
they each posses the requisite qualification
as voters. If there be any error in, or
omission of the christian names, they can
be corrected or supplied at the court of
revision.

W. J.—A owns a farmn in North Dumfries,
assessor assesses A as owner, and in the enumera-
tion of children between certain ages, put A’s son
Said son came
of age when the road work was performed in June,
and will be put on voters’ list at judge’s court as
joint owner. Is he legally bound to do road
work ?

According to a strictly literal construc-
tion of section g1 of the Consolidated
Assessment Act, 1892, A’s son would be
legally liable to perform one day’s statute
labor in his municipality.

SupscrIBER.—There is a party living in one
township, and he owns land in another township,
and he is assessed in both townships, high enough
to run for reeve in the one he is not hving in, and
he sold the property to another party since he was
assessed. Now, what I want to know, is whether
he can run for reeve, and if he gets it can he hold
the office, having sold his property ? but he holds
a mortgage on said property for his pay, he claims
he can run for the office, and hold it if he gets it,
and can take the proper oath on said property.

The party referred to must reside within
the municipality of which he is elected
reeve, or within two miles thereof, see
section 73 of the Municipal Act. We do
not think he can run for and hold the
office in question, having disposed of his
property, unless he is in a position to
qualify under sub-sections 2 and 3 of the
said section of the Municipal Act Our
correspondent has not furnished us with
sufficient particu'ars to enable us to judge
as to this.

J. B,, M. C,, N. P.—About three-fourths of
the ratepayers of a public school section have
formed a separate school last January, and even
two of the trustees of the public school have given
their notices, and are supporters of the R. C.
separate school. Now, the trustees of the public
school have kept the school going as in the past,
while the trustees of the separate school have done
nothing, and every one, who has children able to
attend school, attend the public school, as the
year previous. The trustees of the public school
have filed their requisition for school moneys but
none of the trustees of the separate school. 1
would like to know :

1. Can the trustees of the public school charge
every supporter of the separate school as non-
residents?

2. Can they refuse children of separate school
supporters to attend the public school ?

3. Is it the duty of the township clerk to extend
the levy required by the public school trustees to
the whole rateable property, the same as before it
was divided ? or to leave out those that became

. supporters of the separate school ?

4. If accepted as non-residents, where -will the
supporters of separate school that have no children
to attend school pay their school taxes?
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We think we can answer all your ques-
tions at once. It is .certainly not the
intention of the Separate Schools Act that
persons giving notice under section 40
could thereby secure exemption from pay-
ment of school taxes altogether, as would
.be the case in the instance mentioned by
our correspondent. Since there is no
separate school to support, and the
separate school trustees have taken no
action in the matter, we think that all
parties should contribute to the support
and maintenance of the public school in
the usual way. See also section 42 of the
Separate Schools Act.

The Rights of the Wheelman.

His honor Judge Elliott of London,
recently delivered a judgment, which, if
the newspaper accounts be correct, is
somewhat severe on the rider of the silent
steed. The facts seem to have been that
a bicycle ridden by a Mr. Hardy collided
with a wagon driven by one of the alder-
men, at the corner of Wellington and King
streets, 1n the city ot London. Asa result
the bicycle was badly broken, and Mr.
Hardy sustained severe bruises.  The
driver of the wagon appears to have been
on the wrong side of the curb, and Mr.
Hardy sued him for damages. The decis-
jon was given against Mr Hardy, and the
newspaper reports say that the learned
judge ventured the remark that bicyclists
were entitled to no sympathy. This seems
strange in view of the fact that the bicycle
has ceased to be a play-thing, has gradual-
ly taken its place amongst other vehicles
ordinarily passing along a highway, and
occupies the same place in the lives of a
large number of men as does the horse
and buggy, in those of others. We are
inclined to think that the learned judge
had other reasons for his decision in this
case, than those given in the accounts re-
ferred, Probably the question of contri-
butory negligence was a material factor.

An exchange refers to a system adopted
in Toronto—or Toronto Junction : When
a street is to be opened up or widened,
the council passes a by-law, assessing the
cost thereof to the lands and premises,
more or less benefited thereby. The
assessor or engineer makes a report,
naming the sum payable by each owner
of land considered benefited, and a day is
fixed for hearing appeals, by the court of
revision, from those to be assessed. This
is the only reasonable way of opening out
new streets where land owners do not do
their duty in laying out their property.

Section 612 of the Municipal Act refers
to the proceedings necessary to assess the
costs of the work in this way, and it 18
only justice to the majority of the rate-
payers in any municipality that many
works now paid for out of the general fund
should be assessed against the property
improved or benefited.




