THE MUNICIPAE WORLD.

QUESTION DRAWER.

Subscribers are entitled to answers to all ques-
tions submitled, if they pertain to Municipal
matters. It is particularly requested that all
faets and circumstances of each case submitted for
an opinion should be stated as clearly and ex-
plicitly as possible. Unless this request is com-
plied with it is impossible to give adequate advice.

Questions to insure insertion in the following
issue of paper should be received at office of publs-
cation on or bzfore the 20th of the monik.

Communications requiring immediate
attention will be answered free by
post, on receipt of a stamped address-
ed envelope. All questions answered
will be published, unless $1 is enclosed
with request tor private reply.

Drainage Act Proceedings.

380.—G. L.—We have taken procecedings
in our township to have a drain deepned,
widened and extended. Said drain was con-
structed some twelve years ago; four town-
ships interested in said drain ; engineer has
made examination and rerved our council with
four full reports, plans, specifications and esti-
mates. Estimate over $3,000, The same were
accepted by council, and I was instructed to
serve on the reeve of each of the other town-
ships one copy of engineer’s report, plans
specifications, assessments and esti mates, which
I have done. T claim according to section 61
of the Drainage Act that is all we are required
to serve. Our solicitor claims that it is
necessary to serve each of the other townships
with a printed copy of our by-law. Please let
me know if by-law must be served ?

We agree with you. The 61st section
does not require a copy of your by-law
to be served, and there is no other section
which requires a copy of the by-law
passed by the initiating municipality to
be served upon the other municipalities.
The report shows the amount which each
municipality has to contribute, and the
contributing municipalities must pass a
by-law to raise their respective shares in
the same manner as the initiating munici-
pality, unless they appeal and succeed in
their appeal and are relieved from doing
so by the decision of the referee or by
Court of Appeal in case of an appeal
from the referee.

Maintenance Mill Bridge.

381.—R. F.—Perhaps thirty years ago a
man bought a saw mill with the understanding
that he should maintain the bridge through
which the water flowed from the mill, across a
public highway, There being at that time and
now another bridge across same road to allow
the water to pass from the waste gate to the
pond. But for say ten years all the water ex-
cept in case of floods has run under the first
mentioned bridge, the water course having
changed. 1t is said that the council for the
township did spend a small amount in repairing
said first mentioned bridge. The question is,
the bridge being unsafe, is it the duty of the
township to repair it or the private in-
dividual who owns the mill ?

The council must keep the road in
a reasonably fit condition for public
travel. If an injury should bappen, the
alleged understanding that the owner of
the mill was to maintain the bridge would
not be any defence to the township. The
law as to natural watercourses, where the

water flows through a well-defined chan-
nel, is that the owners of the land through
which it passes are entitled to have the
water flow through it. One owner has no
right to stop it up or divert it as against
another. We cannot, therefore, see why
the council cannot say to the owner of
the mill, “We will maintain the bridge
over the natural course and close up the
other channel, and in that way save the
expense of one bridge.” The mill-owner
cannot acquire a right of flowage by pre-
scription across the highway,

Road Opening.

382.—J. M.—Enclosed is a copy of by-law
passed nearly fourteen years ago. The road on
this by-law was built four years ago by a grant
from government. The parties owning land at
time of by-law offered road free and council
had it surveyed and established, but owner
sold land and council did not build road until
four years ago. g

1. Can owner of land now make council pay
for road and fencing ? They have notified
council thut they have appointed arbitrator
and wished council to appoint one for town-
ship.

21. Can council avoid paying for road and
fencing as the former offered land free for sake
of getting road as it would greatly benefit him
by getting road ?

3. What would you advise in the matter as
the present owners want to make something
out of council, and know the road is a benefit
to them ?

(Copy.)
BY-LAW No. 264.

Passed November Sth, 1884,

Whereas it is expedient and necessary to es-
tablish a new line of road in the Township of
Bedford commencing at a post planted, and
marked K on lot number two in the sixteenth
concession running in a northerly direction: on
a line of blazed trees and pickets on lots two
three, four, five, six and seven in the sixteenth
concession to the travelled road at a post plant-
ed and marked K on the traveled road,

And it is hereby enacted by the authority
of the Municipal Council of the corporation of
the township of Bedford, that the said line of
road be established and remain open for the
use of the public. Said road to be forty feet
wide, twenty feet on each side of the line.

RoserT COOKE, JOHN ATCHESON,

Township Clerk, Reeve.

We would advise a settlement with the
present owners, if possible. It would be
in the interest of private owners also. If
it can be clearly shown that the owners of
all the lands, when the by-law was passed,
wanted the road and offered their land
for that purpose a case of dedication may
be made out, and in that case the present
owners would not be entitled to compen-
sation. But the council may not be able
to do this. It may be contended and
proved that the offer was made upon the
condition that the road would be opened
up and made fit for travel and use for
those who were giving their lands for that
purpose, but that, though the by-law was
passed, nothing more was done. Another
question which will have to be considered
is whether the action of the council really
amounts to anything in view of section
630 of cap. 223, R. S. O., 1897, which
provides that no civil engineer except the
civil engineer of a city or town shall lay
out a road or street more than 1oo feet
nor less than 66 feet in width, except
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where an existing road or street is wid-
ened or unless with the permission of the
council of the county, etc.

Drainage Act Notices.

383.—H. M.—Certain parties petition a
municipal council for a drain under the Drain.
age Act, 1894, Council appointed an engineer
to examine and make an assessment of the
lands to be benefitted and those liable for
outlet, etec., and report. The engineer has
assessed the township, a portion o it, lying
west‘for outlet, and the one lying east for
bemfht and outlet. Under section 9, sub-
section 7, chap. 226, R. S. 0., will clerk of
initiating municipality have to notify all
parties assessed in the three townships ?
_Under section 61 of cap. 22, the coun-
cil of the municipality which initiates the
work must serve the heads of the other
municipalities affected with a copy of the
report, plans, specifications, assessments
and estimates of the engineer or surveyor.
It the other municipalities do not appeal
the report, plans, etc., to the drainage
referge in the manner provided by the
Act, it then becomes the duty of each
municipality to raise by by-law its own
proportion upon the lands within its own
limits, and each municipality must, within
four months from the service of such re-
port, etc,, pay over its own share to the
treasurer of the initiating municipality.
Each municipality must hold a court of
revision for the purpose of hearing any
appeals which may be made. See sec-
tions 62 and 63 ot the Act.

Service of Tax Notices—School Tax on Exempted
Property.

384.—B. W. H.—1. Is it legal to deliver
tax notices to ratepayers through the post
office, and could a ratepayer successfully resist
payment on the plea that he had not been
properly notified ?

2A manufacturing plant is exempt from
municipal taxation, but is assessed by order of
the counci!for $750,0 10 for school pu1poses,
and supposing the council gives the following
order to the collector, “ Instructed by the
council not to collect”, can the Public School
Board order the collection of such taxes, or
what method should be adopted to collect
under such circumstances.

1. There is no authority for delivering tax
notices through the post office.  Section
134 of the Assessment- Act, cap. 224, R.
S. O., 1897, provides very clearly the pre-
cedure to be observed by the collector.
In cities and towns he shall call at least
once on the person taxed or at his usual
residence or domicile or place of business
if within the municipality, and shall de.
mand payment of the taxes or he shall
leave a written notice or cause the same
to be left with the person taxed or at his
place of residence or business, or upon
the premises in respect of which the
taxes are payable. Inother municipalities
he is required to proceed in the manner
first above provided, unless there is a by-
law authorizing him to leave a written or
printed notice as provided by subsection
3 of the same section. There is no ex.
cuse for a collector neglecting to follow
the directions of an Act which lays down
his duties as clearly as this Act does.
We would advise that a proper demand
be made in each case, otherwise the




