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QUESTION DRAWER

SuBscrIBERS only are entitled to opinions through the
paper on all questions submitted if they pertain to municip-
al matters. Write each question on a_separate paper on
one side only. When submitting questions, state as briefly
as possible all the facts, as many received do not contain
sufficient information to enable us to give a satisfactory
answer.—EDp.

J. H.—A butcher who lives in Ambherstburg,
but uses a slaughter house in Malden township,
put a number of sheep in the house over night
for the' purpose of slaughtering them next day.
That night unknown dogs killed the sheep. Is
the butcher entitled to the two-third value of his
sheep fiom Malden township ?

Yes. See sec, 18, of chap. 214, R.S.0"

A lives in ward No. 1, B in ward [No. 2, C in
ward No. 3. B proposes A for a councillor for
ward No. 1, and Cseconded the motion. Neither
B nor C had any property qualification in ward
No 1, and were not on the voters’ list for that
ward. Can a voter nominate a person for whom
he has no vote ?

Yes.

W. B. S.—An assessor, in making his roll,
assesses a ratepayer for a dog. In the interval
between the assessment znd the Court of Revision
the person concludes to kill the dog. Has the
Court of Revision any right by statute on the
appeal of the partly assessed to strike oft the dog ?
As the Act reads, the court can only deal with
the errors or omissions in the assessment roll.
My contention is that they have no right to strike
the dog off, as it is neither an error or omission on
the part of the assessor, and that the person
should be held reponsible for the rate on the dog.
A great many persons will kill one dog, and then
get another when the Court of Revision is over.

We think that the Court of Revision
can properly consider the complaint of a
ratepayer who has killed his dog after
assessment. To provide for the collection
of tax on dogs brought into the munici-
pality after assessment is made, a by-law
may be passed, under the authority of
section 489, sub.section 15, Municipal
Act.

M. E.—Our municipality is not divided into
wards, is divided into polling subdivisions. If
elections for school trustees are ordered to be
held (by the trustees) in the manner of elections
of municipal councillors. 1. Can the nomination
of school trustees be legally held at the annual
school meeting ? 2. When and where should
such nominations take place? 3. Cana clerk of
a municipality legally fill the position of deputy-
returning officer in a wmunicipality divided into
polling subdivisions or wards ?

1. No.

2. At the same time and place as the
municipal nominations. See section 103,
sub-section 3, Public Schools Act.

7 Yes,

J. H. L..—Has the mayor, being an ex-officio
member of the different committees, a vote at
the said comittees’ respective meetings ?

Yes.

W. H. M.—After nomination held and parties
resign, not leaving sufficient number, can the gaps
be filled up without holding another nomination ?

No. See section 184, Consolidated
Municipal Act.

OFFICE SEEKER.—Can the township clerk
legally obtain the office of assessor from the
township council ? j. e. Is a township clerlmeligi-
ble for the office of assessor in the township of
which he is clerk ?

No. See declaration required by sec-
tion 271, Consolidated Municipal Act.

AN ELECTOR.—Is it legal for a returning
officer at a municipal election to run it without a
poll clerk or scrutineers ?

Yes.

INQUIRER.—When a councillor resigns, after
being elected, what course should be pursued to
fill his place, or is it legal for council to proceed
without it ?

Sections 181 and 184 of the Consoli-
dated Municipal Act provide for new elec-
tion. The council may organize and
proceed with business, provided a quorum
of the council, as legally constituted, is
present. See section 184.

T. W. T.—1. Is there any particular time
wherein members elected as councillors and reeve
in a township municipality should take declara-
tion of office ?

2. Is it necessary for persons re-elected to take
said declaration ?

3. Is a treasurer of a School Board within a
township municipality disqualified from acting as
councillor ?

4 Isthere any law by which the corporation
of a township municipality can force a School
Board within said municipality to accept as their
treasurer the treasurer of the said municipality ?

1. Yes; within twenty days. See sec-
tion 277, Consolidated Municipal Act.

2. Yes. :

3. No

4. No.

C. P.—The secretary-treasurer of a school
section requires a member of a council to bring
him the amount of money raised for said section
for school purposes, sending his receipt theretor.
The municipal treasurerrefused to send the money
anless an order, signed by two trustees and
receipted by secretary-treasurer was given. Who
is correct, secretary treasurer or municipal treas-
urer ?  See section 125, page 2421, C. S., 1887,
vol. 2.

Too much care cannot be exercised in
the disbursement of public money. The
township treasurer was right ir. requiring
an order under seal, signed by two trustees,
before paying moneys on order of secre-
tary-treasurer. The regulations of the
Education Department provide that the
legislative and municipal school grants in
townships are to be paid by the township
treasurer on the order of the board of
trustees. The trustees order is more
necessary in the case in question as the
amounts annually raised on the requisition
of school trustees in townships is always
larger than the grants.

P. R.—In a union school section, composed of
portions of two townships, the trustees asked for
a certain amount to be raised by a levy on the
whole section. The clerk of the township in
which the school house was situated, found that
the portion of the other township was entitled to
raise by levy fifty dollars, but, by a mistake,
notified the clerk of the latter township to raise

" by levy forty dollars, being ten dollars short of

the amount said portion should contribute to the
funds of the school.

1. Can the deficiency be collected along with
the school rates of the said portion of the section
for next year by notifying the clerk of the said
township to make a levy for the amount ?

2. Would such action require a by-law to be
passed by the council of township in which the
school house is situated ?

3. If the above are not the proper steps to take
can you suggest any way of collecting the said
deficiency ?
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1. There is no objection to raising next
year the amount omitted to be raised
this year. We do nct think that the
clerk should decide the proportions to be
paid by the different parts of a union
school section, and to avoid dispute'in the
future, the assessors should equalize the
sections, as provided in the Public School
Act, and file a copy of their report with
the clerk of each township. The trustees,
in making their annual requisition should
notify each township of the full amount
to be raised. It is then the clerk’s duty
to raise in the union section in his town-
ship the proportion as shown by the
assessors’ award. The trustees should
have no objection to the correction of an
error such as that refsrred to by our
correspondent. e

2. In passing a by-law, levying trustees’
rates for 1896, it would be as well to add
the ten dcllars in addition to amount
actually required.

I. B.—Can the council of a town or village,
after the tax has been paid in to the treasurer,
remit or pay the amount back to aid a manufac-
turing firm without submitting a by-law to the
rateyayers ?

No. This would be tantamount to
granting a bonus to the manufacturing
firm which cannot now be done by a
municipal corporation.

LaxToN.—Is the surety of a treasurer null and
void because at first meeting, the council neglect
to look into the suretyship of treasurer when all
is right no deaths and no notice of resignation
sent to the clerk or reeve ?

No. If the sureties remain compos
mentis, and the bond is regular in form.

LaxTON.—To disqualify a municipal council-
man has it to be on the day of nomination or the
first day of meeting after elected, and if disquali-
fied for not being assessed at $400, or $8co for
tenant and surety for treasurer or collector, would
it have to be at nomination day or at any other
time ? ;

The election commences on nomination
day and in order to qualify, the candidate
must then possess the necessary qualifica-
tions, and be free of all the disabilities
mentioned in the Municipal Act.

V. A. N.—About six years ago the corportion
passed a by-law granting a bonus of $4,500 and
exemption of taxes to manufacturing firm.
Debentures were issued after being duly passed
by a vote of the ratepayers. The parties failed
to carry out the conditions of contract and the
mortgage was foreclosed. Subsequently the cor-
poration sold said premises to another party for
$3,000—about four years ago. Now said party
is about forming a joint stock companyand wishes
the corporation to cancel all former arrangements
and to discharge mortgage on their paying $1,000
cash. There is $2,500 due on the mortgage.
Can the corporation legally do this without sub-
mitting the same to the vote of the people ?

No. The discharge of the mortgage
would, in effect, be granting a bonus to
the company, which cannot be done. A
municipal corporation cannot now grant a
bonus promoting any manufacture, and
what it cannot do directly it will not be
allowed to do indirectly.

J. S.—1Is a village corporation liable for dam-
ages for taking downa hill in front of a village lot
occupied by citizen? The taking down of hill
left a bank in front of lot from three to four feet
high. The front of lot is about fifty feet wide.



