QUESTION DRAWER

SuBsCRIBERS only are entitled to opinions through the
paper on all questions submitted if they pertain to munici-
pal matters. Write ench question on a separate paper on
one side only. When submitting questions, state as briefly
as possible all the facts, as many received do not contain
sufficient information to enableus to give a satisfactory
answer.—ED.

T. I.—1. Are telephone companies only as-
sessable for their net annual income ?

9, If answerto 1 is ‘‘yes,” what section of
Assessment Act so favors them ?

The weight of authority formerly pub-
lished in these columns is against the
assessment of telephone companies, other
than for their netannual income. Since the
publication of the foregoing Chancellor
Boyd has given a decision holding that
the mains of gas companies are liable to
assessment. As this is a higher author-
ity it will most likely haye its effect on
the assessment of the poles of telephone
companies. The full text of the latter
judgment has not yet come to hand, but
will be published in these columns in due
time.

E~quirer.—Can a postmaster
position of councillor legally ?

Yes.
however, unless he chooses to do so. See
section 78, Consolidated Municipal Act
1892.

H. F.—Has a married woman any right to
have her name put on the voters’ lists and vote
au a municipal election, the property being as-
sessed to her, when her husband is living, and
votes on the same property ?

No.

_ J. D.—1. Ioour township by law, respect-
ing pounds, section 4, it reads, ‘ That it shall
not be lawful for any horse, breachy -cattle,
swine, sheep, etc., to run at large in the said
township, and the owners of any such animal be
liable for damages committed by such animal,
although the fence enclosing the premises be
not of lawful height or proper construction.

Do the words “‘to run at large’” mean run-
ning on the highway, or on a man’s farm, or
both ? :

9. Is the township compelled by law, to
provide crossings over ditches on sides of roads
tor convenience of ratepayers in having egress
and ingress to their farms?

1. The words “to run at large”
mean running on the highway. An owner
is liable for any damages occasioned by
an animal belonging to him, whether the
property is enclosed or not. You evident-
ly refer to road fences. An owner is not
required to enclose his property except
for the control of his own stock. The
Line Fences Act refers to division fences
between owners, and where the fence isa
lawful one, that is, in accordance with the
township by-law, the fenceviewers have
authority to decide, in case of dispute, the
amount of damages committed by any
animal. Where the fence is not a lawful
one the fenceviewers have no authority,
and any claiming damages in case of dis-
pute, may recover the same by an action
at law.

2 A township council is not compelled to
rovide crossings over ditches on the sides
of roads for the convenience of ratepayers.

J. N. R.—1. Is the first day of July a legal
holiday, and is a by-law passed by the council
on that day legal?  °

hold the

He need not run for the office,

THE MUNICIPAL WORLD

9. —(Can a council sell tags for cattle to pas-
ture on the highway, without any risk, if there
is damage done or accident by such cattle ?

1. The first day of July is a legal holi-
day, but a by-law passed on that day would
be legal. :

2. The council has the power to pass
by-laws regulating the running at large of
cattle, and may provide tags for the same,
as th.y are allowed to do in the case of
dogs. The owner of the cattle would be
liable for all damages occasioned by them.

C. D.—Can a municipal council legally make
a grant of, say $100.00, to advertise the town in
the Toronto Globe ? Our town voted a grant
of this kind and are threatened with legal pro-
ceedings to restrain them from paying over rhe
money. Can they be restrained ?

We are of opinion that the advertising
of the town is an enterprise of a private
nature and could not be paid for out of
the general funds of the town, unless
authorized by a vote of the people.

W.B.--1. Is the mayor of the council a mem-
ber of all the committees appointed by the
council such as public works, finance, indigent,
by virtue of his office ?

9. If so, should he not be notified to attend
committee meetings, and for the want of notice
is the work done at the meetings legal?

1. Not unless so constituted by resolu-
tion or rules and regulations governing
proceedings of the council.

2 1If a member, he should be notified
of his committee’s meetings.

To give opinion as to legality of work
done we would require to have further
particulars as to appointment and work of
committee.

0. B.—I have lot No. 1, Township of Bal-
four, consequently I am on the boundary line
between Balfour and Rayside. T have paid for
my lot and I got my patent for it. I have
about 11 acres clear, and a good fence on the
boundary. ‘The councils of Rayside and Bal-
foar want to open a side road in the boundary
line.

1. Can they take my cleared land, 33 feet,
and order me to move my fence at my own ex-
pense ?

9. There is a sideroad at 19 acres from that
boundary line in Balfour. Can Rayside force
Balfour to furnish 33 feet for that road in the
boundary line ? That road would be of
very little use only to accomodate 2 or 3 in.
habitants, to shorten the way to the govern-
ment road.

1. In case this road is necessary for the

convenience of the settlers, the councils’

would have the right to open it up, after
taking the proceedings set forth in the
Consolidated Municipal Act, 1892, section
546, and on paying the owner a fair com-
pensation for the land taken, and the
trouble he has been put to.

2. If the opening of the road is neces-
sary, Balfour should furnish its thirty-three
feet of the road.

CouxociLLor.—Can you inform me whether
a municipal council can pass a by-law to pre-
vent the acceptance of a nomination by a can-
didate for Municipal honors who has failed to
have paid his municjpal taxes for the year due
previous to nomination day ? :

There does not appear to be any statu-
tory provision prohibiting such a person
as is mentioned by our correspondent
running for municipal office, so long as he
is possessed of the rating or qualification
mentioned in section 73 of the Consoli-
dated Municipal Act, 1892.

_R. W.—1. Does the absence from council for
three successive meetings declare the seat of
such councillor so abstaining vacant? If not,
how many will do it?

2. If town. council purchase two lots at tax
sale and turns the same into street, puts on
surveyor, compels the owner next street (lots)
to move his fence. Is the council liable for
one half*cost of fence, street not being regis-
tered, but isstill on the town plan as lots ?

3. If town separates from county, what pro-
portion of a refund can town claim, they hav-
ing paid the one-fifty-second part of all the
county’s liabilities, a large proportion of which
consists of bridges and other county property ?

1. Absence from the meetings cf the
council for three months without the
authority of the council by resolution
entered in its minutes, vacates a member’s
seat in the council.—Section 177, Consol-
idated Municipal Act, 1892.

2. If the council has passed a by-law
assuming and establishing the lots as a
street, as provided in the Consolidated
Municipal Act, 1892, if the owner’s fence
is on the council’s land, the council can
compel the owner to move it at his own
expense.

, The amount of refund the town
would be entitled to should be determined
by agreement or arbitration, in the
manner set forth in section 25 of the
Consolidated Municipal Act, 1892.

T. D. R.—When the government survey was
made in our Township a number of jogs were
made in the sidelines. In most cases these
jogs are in the centre of the concessions, and
persons who are losers of lands thereby are
causing a great deal of trouble. Some, indeed,
have closed up the roads.

L. Can the corporation legally hold these
roads ?

2. Does it requirea by law of the ‘to_wnship
or an act of parliament to establish B&l.(l jogs?

1. Yes.

2. If the roads are as they were origin-
ally laid out, the owners of adjoining pro-
perty bave no right to close them up
unless the council passes a by-law for that
purpose.

ArncoMA SETTLER.—In the case of settle
taking up a farm in an unorganized township
of Algoma, for which he has to pay to the
government fifty cents per acre and do a cer-
tain amount of improvements, extending over
a period of four or five years, before he can get
his title deeds, there being no herd law, can
his land that he has cleared, but not yet fenced,
be legally assessed as improved lands, for
school purposes, the remainder being assessed
as wild lands?

We are of opinron that the lands men-
tioned can be legally assessed to the
extent of the settler’s interest therein.
J. B.—

K. Bros., owners, assessed on lands... $5,000

M. B., their tenant on another farni,

duly described............ ... v
K. Bros. paid taxes and did 24 days’
statute labor on the total...... .. 56,8

M. B., the tenant above-named, as put on
assessment roll for one day’s statuve labor,
when, according to lease, the landlord agreed
to pay all lawful taxes, etc., and did so. The
point of this question is, When an owner agrees
to (i)ay all taxes legally assessed on property
and does so, is a tenant liable for one day’s
statute labor under the act as not otherwise
agsessed ?

No.




