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QUESTION DRAWER.

SusscrIBERS only are entitled to opinions through the
paper on all questions submitted if they pertain to munici-
pal matters. Write each question on a separate paperc on
one side only. When submitting questions state as briefly
as £osssible all the facts, as many received co not contain
sufficient information to enable us to give a satisfactory
answer.—EDb,

ASSIGINACK.—1. Physician with salary from
Dominion Government of $1,c00.00, and prac-
tice say $2,000.00, of this how much assessable?

2. To whom are lots assessable that have been
sold at last tax sale?

3. If lots are missed or wrongly numbered can
council at present time crder additions or
corrections to be made ?

4. Church building let as public hall and not
used for church purposes, can it be assessed ?

1. Sub-section 23, ofsection 7, of the
Consolidated Assessment Act 1892, pro-
vides for the exemption from assessment
of the annuai income of any person derived
from his personal.earnings, to the amount
of $700.00. The thousand dollar salary
received from the Dominion Government
is exempt from assessment. In view of
the above the person referred to will be
liable for assessment on income to the
amount of $1,300, see note ‘“‘u” to Sub-
section 13, of section 7, of Assessment
Act in Harrisons Manual,

2. If the loss referred to were sold prior
to the making of your last assessment roll,
they should be assessed to the purchasers
at the tax sale. :

3. If the court of revision on the assess-
ment roll has not yet been held, the lots
missed or wrongly numbered can be added,
or changed on appeal made to the said
court in the regular way. Otherwise the
proceedure laid down in section 154, of
the said Consolidated Assessment Act will
have to be observed.

4. We are of opinion that the building

in question is exempt from assess-
ment, for the reason that although
it is not wused as a place of

worship, we assume from the language of
your question that the building is used for
public municipal purposes, and would thus
be exempt from assessment, Sub-section
5, of section 7, of said act.

O. L.—Three of the township councillors are in
favor of giving their services as councillors free of
any charge to the municipality ; the reeve and one
of the councillors are opposed to this. Can the
two latter be compelled to give their services free?

the majority of the council being in favor of this
measure.

Section 231 of the Consolidated Muni-
cipal Act 1892, provides that the council
of every township and county may pass
by-laws for paying the members of the
council for their attendance in council, or
any member while attending on committee
of council, at a rate not exceeding $3.00
per day, and 5 cents per mile necessarily
travelled (toand from ) forsuch attendance.
Since a by-law cf this description could be
passed only by the votes of the mMajority
of the members of the council, if the
majority of such members be against the
passing of such a by-law, the two members
referred to by our correspondent will have
to submit to the voice of the majority, and

go without remuneration for their services
as councillors.

IN EXPERIENCE.—I. If A buys at treasurer’s
sale of lands one hundred acres in December, 1893
for $2.50, and the assessor in April, 1894 assesses
the same for $125.00, and members of the court
of revision in favor of assessment where no im-
provements are made on said lot. Where is A’s
remedy ?

2. If township treasurer sells to B unpatented
lands with no improvement thereon, contrary to
law to the amount of 700 acres to one single man,
and when B demands redress, who is responsible
and what is the remedy?

1. The fact that A purchased the lands
mentioned for $2.50, at atax sale is not
conclusive as to its actual value, nor bind-
ing as such on the assessor or court of
revision on appeal to them. If the assess-
ors idea as to the value of the lands is
$125.00, and the court of revision on
appeal to them confirm that idea, A’s only
remedy would be an appeal within the
proscribed time to the county judge from
the decision of the court of revision, and
the judge’s decision would be final and
conclusive.

2. This question is somewhat indefinite,
asit isnot stated whether the lands referred
to have been located or not. However,
in any event we do do not see what redress
B would have, other than the recovery by
him from the municipality of the amount
paid by him for the Jands at the tax sale,
assuming thatthe lands were sold for taxes.

F. J. C.—In laying down a sidewalk on one
side of a street under the local improvement plan,
can both sides of the street be assessed for the cost
thereof? If so, then must the petition for the
walk include the owners on both sides of the street
if the initiation of the work is by petition ?

2. Is it necessary for the council to pass a by-
law imposing a dog tax under chapter 62 statutes
of 1890? or must the assessment be made even
though there is no by-law ?

I would draw your attention to sub-section 2 of
section 2 of said act, where it says the council,
upon a petition of twenty-five ratepayers, may pass
a by-law that the tax or any part of it shall not be
levied in said municipality. This would seem to
imply that no by-law was necessary imposing the
tax. Also see section 282, Municipal Act, 1892.

1. No.

2. The statute cited by our correspond-
ent itself imposes the tax and by-law
referred to in  sub-section 2, of section 2,
of said act is only necessary when pur-
suant to the perliminaries mentioned
therein,-the council deems it advisable to
provide that the said tax, or any part of it
shall not be levied in the municipality.

W. F. T.—Somewhere in the neighborhood of
1850, the government built a road from Sault Ste.
Marie to Bruce Mines in Algoma ; said road is re-

served 1n the patents issued for lots through which
road runs.

1. Have municipal councils power to close up
said road or any portion of it?

2. If they have, what disposal must they make
of the road so closed ?

3. When it is a reserve can municipality give a
deed for road if closed ?

1. Our correspondent does not ‘state
whether the road 1eferred to by him
remains ¥ested in her majesty as represent-
ing the Dominion of Canada,asa Dominion
work or Dominion property, if it does, it
cannot be interferred with by the municipal

council without the consent of the Govern-
ment of the Dominion of Canada. See
section 543 of the consolidated Municipal
Act. 1892. If the road is under the
jurisdiction of the municipal corporation
in the ordinary way it is in the discretion of
the council to close up said road, observ-
ing strictly the preliminaries required by
section 546, and the general provisions as
to closing up the highways contained in
said act.

2. Sub-section 9, of section 550, of the
Consolidated Municipal Act, enables town-
ship councils to pass by-laws for selling
an original read allowance to the partics
next adjoining, whose lands the same is
situated when a public road is being
opened in lieu of the original road allow-
ance, and for the site or line of which
compensation is being paid for selling in
Iike manner, to the owners of any adjoining
land, any road legally stopped up or
altered by the council ; and in case such
parties respectfully refuse to become the
purchasers at such price as the counil
thinks reascnable, then for the sale thereof
to anyother person for the same ora greater
price.

3. It the road is under the jurisdiction
of the municipal corporation in the ordin-
ary way, such deed can be given, but if it
is still a Dominion work, the corporation
cannot legally so deal with it.

J. M. D.—A farm was cleared forty years ago,
and fenced along the concession line, where the
owner thought was the proper line, Two or three
years ago it was surveyed and the fence proven to
be near the centre of the road allowance. The
owner has moved the fence to its proper line, but
left a large quantity of stones that he had put in
the bottom of the old fence. Whose duty is it to
remove the stones off the road allowance, the
municipality or the owner of the farm ?

We are of the opinion that the person
who placed and left the stone on the road
allowance, is the person proximately re-
sponsible for the removal of same, the
Municipal Act 1894, provides that by-laws
may be passed to remove stone at expense
of persons placing 1t on the road.

INQUIRER.—I. To what extent can a Munici--

pal council borrow money without submitting a
by-law to the ratepayers, for that purpose?

2. Do the reeve and two councillors form a
quorum for the transaction of business or does it
require three councillors?

3. Are not councillors personally responsible,
should they vote away money contrary to law ?

1. The statute authorizes councils to
borrow to meet the then current expendi-
ture ot the corporation until such time as
the taxes levied therefor can be collected.
This means that the monies borrowed
should be inciuded in the estimates and
paid out of the taxes levied the same year.
No limit is mentioned except that
maximum rate is twenty mills. '

2. Three a quorum for a transaction of
business, but all must vote together to
carry a resolution, this is as provided by
section 235 of the Municipal Act,

3. No. See section 338 Municipal Act-



