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QUESTION DRAWER.

SuBsCRIBERS only are entitled to opinions _through the
Paper on all questions submitted if they pertain to munict:
pal matters, Write each question on a separate paper on
one side only,

= e

I wish to ask a question regarding a matter
that has been recommended by our auditors for
several years in their report, part of which reads
thus : _ “We cannot insist too strongly on the
necessity of proper bocks of account being opened
and kept.” ~ This may refer more to the treasurer
than to the clerk. Then again they say in their
report, “‘we find no ledger or other entries of
these in any book kept by the clerk.” No doubt
meaning the general taxes and other taxes. The
question asked is this: In accordance with the
statutes, does the clerk require to keep a ledger
or any other book of accounts? If so, how should
it be headed ?

We are not aware that, under any of the
provisions of the Municipal Act the clerk
is required to keep a ledger or other book
of accounts. In townships the act respect-
ing tile, stone and timber drainage deben-
tures requires the clerk to keep a book in
which should be entered report of inspec-
tor appointed under that act, 2$ well
as particulars relating to debentures
issued. The Ditches and Watercourses
Act also requires the
a book, and in this should be entered the
dates in which the requisitions awards, €tc.
were filed, together with a memorandum
showing how, and when parties were noti-
fied under the act, and also memoran‘dum
shewing the amount of costs to be paid by
each according to the awards. Debentur€

registers should be kept in_every munici

pality and it is the duty of the treasurer to
ke.ep the same. The clerk should keep 2
minute book not only of the council pro-
ceedings, but of proceedings in committee.
These should contain in a resolution OF
report of committee of the council, infor-
mation concerning all accounts which @he
council has been calledupon to pay during
the year. Thereis sometimes a difference of
opinion as to whom should have possession
of the accounts presented to the council.
We believe the proper plan is to attach the
order on the treasurer for payment, to each
account when passed. These should re-
main in the treasurer’s office as his voucher
until audited, when they should be de-
posited with the clerk.  In many munici-
palities the accounts are copied in a
book kept specially for that purpose. This
is convenient for the purpose of informa-
tion when required by the council or com-
mittees. The auditors making the report
referred to, would, no doubt, if requested,
explain the meaning of their report.

Reeve.—1. Has a collector authority to dis-
train for dog tax?

2. Does it make any difference whether the
present owner or occupant of the land is the owner
of the dog assessed or not 2

3. Can dog taxes be returned to the treasurer

with the other taxes as against lands on which the
collector reports there is no property to distrain?

1. We think not.  If a party has been
assessed for a dog and the collector has
failed to collect the tax, he should take
the proceedings provided by sec. 6 of
chap. 214, R. S. O,, 1887.
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clerk to keep’

2. The owner of the dog is the person
against whom the proceedings should be
taken.

s inie think not.

CoLLECTOR—I. If, on the property of a non-
esident whose name appears on the assessment
oll and who did not give notice requiring his

name to be so entered, there are goods and chattles
cufficient for amount of taxes, can the collector
take any proceedings to levy taxes by distress and
sale if payment is not made by the owner? :

2. How is the collector to know the non-resi-

dents who gave notice and those who did not ?

1. A careful perusal of secs. 125 and
126 of the Consolidated Assessment Act,
1892, leads us to conclude that the collec-
tor can take proceedings to levy taxes by
distress and sale of the goods and chattc
on non-resident lands, when such taxes
have not been paid by the non-resident
owner (although his name appears on the
assessment roll) only in the case of non-
residents  who have required their names
to be entered on the roll, and it would
seem that the collector would be justified
and impowered to include such lands in
his “no property” returns, since there are
no goods on the premises on which he has
statutory authority to makeé a levy in case
of non-payment of the taxes. There is
considerable inconsistency and uncertain-
ty to the point raised by our correspon-
dent in the sections cited. The removal
of which seems to demand the attention
of our legislators.

2. By application to the clerk of the
municipality to whom non-residents must

ive such notice on or before the 2oth day
of April in each year, or to the assessor, 0
whom the clerk is required to deliver a list
of persons who have given'no_tice on or be-
fore the 25th day of April in each year.
See sec. 3 Consolidated Municipal Act,

1892. e

Crerk.—The council have .d.icided to offer a
reward for each dog found killing sheep in the
township. Is there any statutory authority for this ?
Would such a by-law be legal ? :_\lso, is there any
statutory authority for the appmntment of valua-
tors in the township to .decxde value of sheep
killed by dogs; or to provide for paying t.hem for
each valuation out of the dog tax fund ?

Municipal corporations can exercise the
ower to grant rewards only when express-
ly authorized by the legislature so to d_o.
There seems t0 be no statutory guthonty
for the passing of the by-law mentioned by
our correspondent, ‘and we would, 'there-
fore, consider it illegal. There 1s no
quthority for appointment of valuators to
fix the value of sheep killed by dogs, or to
ay them for services rendared in this con-
nection. Any member of the couqcul
may examine, under oath, parties making
claims for compensation, as provided in
section 18, of chap. 214, R. S. 0., 1887.
= 1. The council proposes to pass & by-
Ia\i{::(;ei' lh: pg)visions of'se!:':tién 94,Cunsolidated
Assessment Act,ngz,abohshmg ctatute labor, and
roviding for the payment of commutation tax.
Have they authority to passa by-law mstrgctmg
the pathmasters or other officers that ;nay e "‘l:'
pointed to collect seyen'ty-ﬁve cents from every
male inhabitant who is liable to one day’s statute
labor under section g1 of the said act ?

2. Itis proposed to submit the by-law providing
for the payment of commutation tax, to the elect-
orsat the same time as the next municipal election.
Can this be done without affecting the legality of
the municipal elections for council ?

1. We see no reason why the council
cannot legally pass a by-law authorizing
the pathmasters or other officers that may
be appointed to collect the sums men-
tioned by our correspondent.  See Muni-
cipal Act, sec. 521.

2. Yes. But the voting on the by-law
must be done on separate ballot papers.

RATEPAYER.—Has the engineer of a mnnicipal-
ity any right to include, in his award, costs or €x-
penses made by the owner or owners requesting a
ditch to be made, before the requisition is filed in
the clerk’s office, under the Ditches and Water-
courses Act ?

No. We would suggest in this connec-
tion that it would be well for municipal
councils to pass by-laws allowing the clerk
a tee of, say fifty cents for each name ofan
owner interested, named in his award, for
the services performed by him in connec-
tion with the making of the award and that
the engineer include such fees in his award
when made as part of the fees for making
the same.

SuBsCRIBER—A by-law was passed last year by
council oftownship, toopenup,and establish original
road allowance in concession ten andtoclose up, sell
and convey to A. B, original allowance on con.
11. The county council would not confirm the
by-law and allow the road allowance in con. II
to be closed up and conveyed, etc. The by-law
was perfectly legal and every step taken to make
it so. The question I wish you to answer is this :
Is the by-law good for the opening of the road in
Toth con,, or will the council have to go to the
expense and formalities of passing another by-law
to open it. It was surveyed last week, the party
that last year petitioned to have it opened is now
opposing it and may give trouble.  Will you
kindly advise what is necessary to be done by the
council.” = Bs ik

Section 546 of the Consolidated Muni-

cipal Act, 1892, enacts that “ no council
shall pass a by-law for stopping up, alter-
ing, widening, diverting or selling any
original allowance for road, or for estab-
lishing, opening, stopping up, altering,
widening, diverting or selling any other
public highway, road, streetor line,” unless
the preliminary proceedings, mentioned in
sub-sections 1, 2 and 3,of the said section,
have been taken. We would cali our
cofrespondent’s attention to the fact that
the legislature does not make the taking of
such proceedings necessary before passing
a by-law for establishing or opening an
original road allowance, nor is the assent
of the county council to such by-law re-
quired. In the latter case, all that seems
to be requisite is the passing of the coun-
cil of a by-law for the opening of the road
allowance (without the preliminaries
referred to) and in pursuance thereof to
cause the removal of fences and the
obstruction thereon, if any. If the case
comes within the provisions of section 552
of the said act the formalities set forth in
section 553 of the same, we think it
advisable that the council repeal or aban-
don the old by-law and pass a new one,
as above mentioned.




