QUESTION DRAWER.
SuescriBers only are entitled to opinions through the

paper on all questions submitted if they pertain to munici-

pal matters. Write each question on a separate paper on
one side only.

REEVE —There were notices put up sufficient
and also trustees notified to change one part of a
lot from one section to another section. Said
notices were put up on the 4th inst., and the
Council did not meet till the 1gth inst. Was that
sufficient notice for the Council te act on, or should
they put it off till the next meeting of the Council
that will be held on the 23rd April ?

The notices read at the next meeting of the
Municipal Council, we the undersigned, will ask
lo.be set off, and could we have taken action at
this ﬁrst meeting, or was it right to wait till April
meeting ?

_ Sub-Section 2 of Section 81, of the Pub-
lic Schools Act, 1891, provides that every
township council shall have power “ To
alter the boundaries of a school section ;
or divide an existing section into two or
more sections ; or to unite portions of an
existing section with another section, or
with any new section, in case it clearly ap-
Pears that all persons to be affected by the
Proposed alteration, division or union, re-
spectively, have been duly notified, in such
manner as the council may deem expedient,
ot the proposed proceeding for this pur-

pose, or of any application made to the
council to do so.”

We think the notice mentioned by our
correspondent was sufficient under the
above sub-section, if it was given under the
dlre(;tion of the council, and in the manner
provided by them, and duly served upon
or brought to the notice of all persons to
be affected by the proposed alteration.

If the above conditions were observed
the council could have taken action in the
premises at their first meeting (19th inst )
If the consideration of the application was
postponed until the meeting to be held
on the 23rd of April next, we think a
further notice of the hearing on the last
mentioned date should be served on all
persons to be affected.
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. L.U.—I wish to ask a question in regard to th
liability of Railroad Companies for paying taxes
on right of way before acquiring the deed of land.
The Parry Sound Colonization Railroad goes
through our township, and they have had posses-
sion of the land for construction for considerably
more than a year, and they were assessed for it in
1891. The engineer in charge notified me before
the Court of Revision that he did not think they
should be assessed for property they did not own,
but that they should have the deeds for the whole
of it by the 1st of January, 1892. Due notice of
the Court of Revision was given, which was held
on the 25th of June. No one appeared for the
Railroad Company and, of course, the assessment
stood. T would like to have your opinion on their
liability. T may also state that I neglected to
notify t'h'e engineer, personally, before the Court
of Revision, but he does not urge that, but
merely states the fact of not having their deeds,
but they still refuse to pay. ’

; Assuming that the Railway Companyare
in the possession, use and occupation of
the lands, under agreement to purchase
for the purposes of the railway, we con-
sider the company at least the equitable
owners of the lands and liable to pay the
taxes mentioned.

THE MUNICIPAL

RATEPAYER, FENELON FALLS.—At a meeting
of our village council last summer a resolution was
passed ordering the taxes against certain lots to be
returned to the county treasurer. Amongst them
was an amount of $14.62 against a lot on which
there had been erected, only a year or two before,
a brick residence that could not have cost much
less than $3,000.00. The proprietor was residing
onit ; is the wealthiest man in the place, and had
an abundance of goods out of which the taxes
could have been made. The reason assigned by
the members of the council for so-doing was that
there was a flaw in the title, and as by returning it
to the county treasurer, the property would in due
course be sold at the annual tax sale, the
owner would have an opportunity of buying it in
and thereby perfect his title. Also by the same
resolution, an amount of $4.80 was returned
against a vacant lot, the property of the same in-
dividual, and the roll finally taken off the col-
lector’s hands without the statutoty declaration
having been made.

Did not the council violate both the letter and
the spirit of the law in doing this? Are they not
personally liable for the amount, and what is the
duty of the present council in the premises, should
they not order above amounts to be collected now ?

The council acted wholly without
authority in passing the resolution men-
tioned for the reason given, as it is no
part of a municipal council’s duties to
remedy defects in the title to a ratepay-
er’s land-—and the treasurer had no right
to accept the collector’s roll without the
declaration required by the statute on the
part ot the collector. The collector is not
liable, as he was instructed by the council
not to collect. We do not think the pres-
ent council can collect the taxes in ques-
tion by distress, nor can they avail them-
selves of the remedy given by section 131
of the Assessment Act. In note to said
section Mr. Harrison says, ‘“When, there
is sufficient distress on the property, and
the municipality by delay puts it out of
its power to distrain, it seems this section
would not give a right of action,” or the
allowing of the matter to stand until the
amount is returned by the County Treas-
urer to the clerk as arrears of taxes agaizst
the land in question, when it should be
collected with the percentage added in the
same manner as ordinary. taxes. See sec-
tions 141 to 143 Assessment Act.

P. M.—Is it legal for a municipality to appoint
an assessor not living in such municipality, and
who lives about two miles away, in the adjoinin;
township ? .

Section 254 of the Municipal Act pro-
hibits a municipal council from appoint-
ing one of its members assessor, and Sec-
tion 12 of the Assessment Act provides
that ““ no assessor or collector shall hold
the office of clerk or treasurer,” but we
cannot find_any statutory provision ren-
dering it illegal for a council to appoint a
non-resident assessor, simply because he
is a non-resident.

ReevE—I. Shouldan auditor,nominated by the
reeve, be affirmed by by-law of the council after-
ward ? : ;

2. Or would the auditor so nominated be duly
qualified to act as auditor without by-law of the
council ? ]

3. Is it legal for county councils to make grants
that are not provided for by statute ? That is to
say, grants for graveling roads and repairing roads
in general to the various municipalities in the
county, not assumed by by-law ?
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1. In general all officers appointed by
a municipal council should be appointed
by by-law. Section 258 of the Municipal
Act renders it obligatory on every council
to appoint two auditors at the first meet-
ing thereot in every year after being duly
organized, and gives the head of the coun-
cil the right to nominate or name one of
such auditors. The council is bound to
appoint the person nominated by the
reeve, and we think the appointment
should be by by-law in the same way as

the appointment of the person selected by
the council.

2. We do not think the auditor would
be duly qualified to act unless appointed
by by-law as above.

3. A county council cannot legally
make a grant not provided for or author-
ized by statute.

Sub-Section 5 of Section 566, of the
Municipal Act, authorizes a county coun-
cil to pass by-laws * for granting to any
town, township or incorporated village in
the county aid, by loan or otherwise, to-
wards opening or making any new road or
bridge in the town, township or village in
cases where the council at large are suffi-
ciently interested in the work to justify
such assistance, but not sufficiently inter-
ested to justify the council in at once as-
suming the same as a county work, and
also for guaranteeing the debentures of
any municipality within the county as the
council may deem expedient.” In Note
K to this Sub-Section Mr. Harrison says
in his Manual “the ordinary powers of a
county council are, so far as roads and
bridges are concerned, to deal only with
county roads and bridges. See also Note
K to Section 20, and Note B to Section
282, of the Municipal Act, and in Note 1.
to the above Sub-Section, ““county coun-
cils have no power to make grants in aid
of the ordinary roads and bridges of par-
ticular local municipalities.” As to the juris-
diction of county councils over roads and

bridges, see Section 532 of the Munici-
pal Act.

A. R.—A young man, over 21 years of age,
resides in this township but does not own any
property in the township, and is not assessed in
any way therein.

. He s, however, owner of a property in a town
in this county for which he is assessed and pays
taxes in the said town. He claims that having to
ay his statute labor tax in the town he is exempt
rom the performance of labor in the township
under section 91 of the Assessment Act.

Some of the members of the municipal council
claim that the clause ““not otherwise assessed ” in
the said section means ““ not otherwise assessed in
the township,” and that he is therefore liable to
perform his labor in the township as a young man.

As this is a matter of public interest you will
confer a favor on the many readers of your valu-
able paper by giving you: Spinion on the question
in the next issue.

We are of the opinion that if the young
man has paid taxes in the town, and pro-
duces evidence that he has done so, he
cannot be compelled to perform his

statute labor in the township as a young
man.




