THE MUNICIPAL WORLD.

QUESTION DRAWER.

Subscribers are entitled to answers to all ques-
tions submitted, if they pertain to Municipal
matters. 1t is particularly requested that all
facts and circumstances of each case submitted Jor
an opinion should be stated as clearly and ex-
plicitly as possible. - Unless this request is com-
plied with it is impossible to give adequate advice.

Questions to insure insertion in the following
issue of puper should be received at office of publi-
cation on or before the 20th of the month.

Communications requiring immediate
attention will be answered free by
post, on receipt of a stamped address-
ed envelope. All questions answered

will be published, uniless $1 is enclosed
with request for private reply.

Poundkeepers and Notice to Fenceviewers.

396. Pounpkerpekr.—Re R. S. 0., 1897,
chapter 272, section 20 and 21. Is it the
pouudkeepers’ daty to notify the fenceviewers
of their appoin ment? If not, whose duty is it ?

The Pound Act does no: make it the
duty of any one of the parties ioterested
or affected to notify the fenceviewers of
their appointment. Under section 20 the
owner, distrainer and poundkeeper are
entitled to appoint a fenceviewer each
and section 21 makes it the duty of the
fenceviewers ‘within 24 hours after
notice of their appointment as aforesaid,”
(that is after they are appointed by each
party under section 20) to determine the
matters in section 21. After the fence-
viewers are appointed by each of the. par-
ties it is their duty to arrange a meeting.

Non-Resident Councillors—Leave of Absence,
Resignation. -

397.—T. W. S.—John Brown a member of
a village council removes therefrom and tukes
up his abode ina neighboring town 18 miles
distant, embarking in mercantile business,

1. Cau the village council grant John Brown
leave of absence, and if so, for what period ?

2. If the village council cannot grant . ohn
Rrown leave of absence would his seat become
vacant forthwith,and would the council have to
fil the vacant seat ?

3. Provided John Brown attended any of the
meetings of the village council before the
council for the new year was formed, even
though he was granted leave of absence, or not,
would the acts of the council be legal ?

4. The location that John Brown fills at the
present time would be against him being legal-
ly nominated a member of the particular
village council in question, and the fact of him
having taken up his permanent abode in a
neighboring town, would, methinks, be a proof
that his seat was now vacant, and that the
council would be compelled to declare it vacant,
and cause it to be filled in the legal way, aud
that they would have no authority to grant a
leave of absence, neither would they wait for
him to absent himself for three months in
succession, before declaring his seat vacant.
The end of the year is near at hand, and the
Principal council work done, thus making it
Quite easy for the council to do the work
uicely without John Brown’s presence, if such

could be done legally,

1. Yes, for such period as they may see
fit, by a resolution entered on the min-
utes.

2. No, not until he has absented him.
self from the meetings of the council
three months without leave of absence
granted as above.

3. Yes.

4. This question is answered by the
above. See Sec. 207 of The Municipal
Act.

Municipal Clerks and Dominion Voters' List.

398.—F.J. C.—It is understood that the
Dominion Government at the last session
changed the law so that the municipal clerks
now furnish the voters’ iist instead of the clerk
of the Peace. Is this so ?

No.

Poll-Tax By-law—School Trustes
Eleotion.

399.—T.J. R—1. Isa by-law necessary to
collect poll-tax in a municipality ?

2. Is it $1.00, or $2.00 ?

3. Public school nominaticns are not held on
same day -as municipal noninations. When
two men are n.minated to fill a vacancy and we
do not want a show of hands, at what time in
the proceedings must the poll be demanded ?

1. Sec. 97 of the Assessment Act pro-
vides that the tax therein mention-
ed (generally termed ““ poll tax ) “shall be
levied and collected at such time, by such
person, and in such manner as the coun-
cil of the municipality may, 4y by-law,
direct.”

2. $1.00.

3. You do not say whether the poll is
or was to be hed in a rural or an urban
municipality.  Different statutory provis-
lons apply to each, and we must have the
above information before giving a reply to
this question.

Nominations and

Selection of Jurors,

400.—T. J. W.—In selecting jurors under
section 22 of the Jurors’ Act for a town divided
into wards, is it proper to treat each ward as a
separate municipality ?

2. Supposing there are three wards and thirty
jurors were required to be drawn from the
town, is it proper to seiect ten from each ward,
irrespective of the initial letters of 1 heir names.
In our town we have three wards and the clerk
has adopted the practice of selecting an equal
number from each ward, and as some wards
have far less names commencing with the same
letter than others. We are selecting jurois
whose names cowmence with different 1nitial
lettersin each ward. In one ward we were
drawing jurors whose names commenced with
“W,” in another ward the names commence
with ““H” and so I contend that the jurors
should be drawn without regard to wards or
polling sub-divisions, and that the names of
jurors commencing with the same initial letter
should b» exhausted in all the polling sub-
divisions before commencing with the next
letter.

1. No.

2. No. We are of opinion that jurors
should be selected from the municipality
as a whole. All the names commencing
with one initial letter should be exhausted
before sclecting from those beginning
with another.

Income Voter -~ Payment of Township Gouncillors.

4(01.—QuEercus.-—1, A isin receipt of $700
income. Can he vote? and what amount is
taxable? Is he liable for statute labor or poll-
tax ?

2. Is land taxable where there is no road
leading to it ?

3. Are you acquainted with any council
which holds its meetings in the evenings and
has no mileage and yet collects indemniyy ?

1. We are not in a position to answer
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this question unless you let us know
whether the income you mention is de-
rived from A’s personal earnirgs, or from
other sources or from the two combined.
See Sec. 7, sub-section 26 of the Assess-
ment Act.

2. Yes.

3. Jec. 538 of the Municipal Act, sub-
section 1, provides that councils of coun-
ties and townships may pass by-laws ¢ for
paying the members of the council for
their attendance in council, or for paying
any member while attending on commit-
tee of the council, at a rate not exceeding
$3 per diem, and five cents per mile
necessarily travelled (to and from) for
such attendance. Sub-section 2 provides
for the remuneration of al fermen in cer-
tain cities. We know of no legil reason
why councils should not hold their meet-
ings in the evenings if they so desre.

Collector's Seizure — Limitation—When Collector's Duties
Commence.
402,— SusscriBErR.— 1, Can collector seize
goods in 1899 for taxes on the roll for 18887
2. Is there a fixed date 1o start collector out
collecting on roll 7

1. No, because the tax appears to be
11 years in arrears.

2. Yes, on or before the 1st day of
October, or such other day as may be
prescribed by by-law of the l.cal munici-
pality. ~ See section 131 of the Assessment
Act.

Quarantine Expenses— Who to Pay.

403.—P. Mec. A.—There was a case of
diphth-ria in our township. The man employed
his own family doctor to attend 1he patient,
The doctor notified the Roard or Health and
the m :dical health doctor placarded the place.
hie wasnot asked to atteod the patient, His
doctor used 8 bottles of antitoxine and of her
medicines, for which e asked the council to
pay. This man says he tovk all piecautio s 1o
prevent the disease from spreading. For this
reason he claims the 1ownship is respounsible for
the medicine used. He does not ask the town.
ship to pay the bill asa case «f charity, but
says the couucil is responsible. The council
claim they are notresponsible for the bill as the
man is well able to pay ir.

1. Is the council respovsible for the bil] ¢

2. Would the act of the wedical health
officer in placarding the house leave the
town=hip liable ?

3. I see nothing in the s atutes that leads me
to believe that the township is responsible for
the bill.

I had a part of my fences burot, by fire from
G. T. R. trams. Inafew days 1 sent in my
claim. They have acknowledged receipt of
my letter, said they would attend to it jp a
few days. They have not done so as yet. The
date of the tire was August 15th, 1899,

4. Is there a time fixed by statute when
must take action against the Grand Trunk if
they do not settle this claim in proper time ?

5. What course am 1 to take if I have to go
to law with the Grand Trunk ?

1. No.

2. No.

3. We are of the opinion that ycu are
correct in your belief.

4. Yes. Six months nextafter the time
when such damage wzs sustained, cte. See
section 27, chap. 29, R. 8. O,, 1896, and
section 42, chap. 207, R. S. 0., 1897.
This is in accordance with the decisions
of the court up to the present time,



