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and by coroners, magistrates, and even judges who retained a
personal objection to, the new form of oath prescribed by statute.

Since that time correspondents have brought to my notice
many instances of the same kind. The Lancet and the British
.Medical Journal, and, indeed, ail the medical papers, have per-
severed in strongly uphiolding the right of every witness to be
sworn without 'kissing the Book,' and they not unnaturally cern-
plain that those who admini8ter the law should place hindrances
in the way of witnesses who dlaim only their legal right when
they ask te be sworn in Scotch form.

Two recent occurrences of the kind are in such flagrant
violation of the Oaths Act that 1 venture once more to, cal
attention to tlue matter in your columns, in the hope that this
constant cause of friction in legal proceedings may thereby be
dirninished, and perhaps even removed altogether. On one of
the occasions referred to the rector of a country parish was called
upon to, give evidence before the magistrates. H1e asked to he
sworn in Scotch form. The chairman said te him, 'J1 should
like te, know, Mi%. -, why you, being a clergyman of' the
Church of England, object te, kiss the Book ?' The witness
answered, Z'I have a strong objection te kissing the Book in these
days of infectious disease.' The magistrate exclaimed: 'lHe is
afraid of catching an inf'ectious disease from the Bible!' The
other occurrence toek place in one cf our London Countv Courts
only a few days ago. A witness, who was a Scotchman, ebjected
te ' kiss the Book' on the gr ound that ' hundreds cf people had
kissed it before him that day, and some cf them probably had
infectious diseases.' It is incredible, but the report states that
the witness wvas bullied by the usher who was administering the
oath, reprimanded by the judge, and rnade te kiss the Book. 1
enclose cuttings from newspapers in verification cf these istate-
ments. I merely refer te these occurrences as an illustration of
what is going on.

I need net insist at any length on the legal question involved.
There is ne doubt whatever about it. The Oaths Act says
(section 5): 'If any person te whom an oath is administered
desires te swear with uplifted hand in the formn and manner in
which an oath is administered in Scotland he shail be permitted
ise te, do, and the oath shahl be administered te, him in such form
and manner without further question.' The form of the Scotch


