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QUESTION DRAWER

SuBsCKRIBERS only are entitled to opinions through the
paper on all questions snbmitted if they pertain to munici-
pal matters. Write each question on a separate pape:on
one side only. When submitting questions state as briefly
s posssible all the facts, as many received o not contain
ufficient information to enable us to give a satisfactory
answer.—ED.

J. S. H.—1. Owing to court of revision in court
of appeals tojudge not being confirmed till July
the 6th. in each year, and rate not struck until
August, how could semi-annual tax collection be
made ?

2. There is nothing in the act as far as dis-
tricts are concerned, to prevent a clerk being also
treasurer. Can the taxes (by a by-law) be paid in
to treasurer, commencing to be paid in, say
October 1st in each year without a collectorjbeing
appointed, and all parties not paying in, that
constable collect same with distress “fees or per-
centage, and what date would be the limit before
constable collects? December 14th, or could it
be an earlier date?

3. Can we (by by-law) collect all road labor
by a proper rate on assessment in cash, say June
1st in each year, or must we stick to the old way
till legislature amends it ?

4. Is therea law to fine people driving horses
and sleighs without bells?

1. If your municipality is a township
municipality we do not think there is an
statutory provision, or othcrwise, for the
semi-annual collector of taxes ; nor do we
see that it is practicable.

2. It is our opinion that neither the
letter nor the spirit of the statutes permit
of the holding of the offices of clerk and
treasurer of a municipality by one and
the same person at the same time, as the
offices are incompatible. ~ Our corres-
pondent will find this subject fully dis-
cussed 1n the January and February num-
bers, of Vol. 2, of the WorLD.  Distress
for taxes connot be made until after 14
days after the giving of the notice or mak-
ing the demand mentioned in sec. 123
of the Consolidated Assessment Act, or
after the day appointed for payment by
any by-law passed under sec. 53 of said
Act, whichever shall last happen, except
in the case provided for by sub-sec. 2 of
sec. 124 of the said Act.

3. Sec. 94 of the Consolidated Assess-
ment Act provides that “ the council of
any township may, by by-law, direct that
a sum not exceeding $1.00 a day shall be
paid a commutation of statute labor, for
the whole or any part of such township,
in which case the commutation tax shall
be added in a separate column in the
collector’s roll, and shall be collected and
accounted for like other taxes.

4. Yes. See sec. 6 of chap. 195, R,
S. O, 1887. The venalty for the offence
is mentioned in sec. 1o of said Act.

G. C.—1. How should a person be assessed who
lives in a house on his father’s farm, and has an
interest in said farm, and also owns property in
said township independent of his father?

2. A person is appointed deputy-return-
ing officer for municipal election. Does such
appointment disqualify him from bejpg elected
reeve?

1. This person could be assessed as an
owner of the land of his father jointly
with his father, and as owner of the other

land belonging to him.

2. We assume that the appointment
mentioned was  accepted by the person
referred to and his duties as such deputy-
returning officer were performed at the
election at which he was a candidate for
the office of reeve. If so, he is disquali-
fied.

M.—Does all property or territory, included
within the limits of an incorporated village, belong
to the village school section for all purposes?
The answer I saw was to the effect that it does,
but the Public School Act does not seem to bear
out that condition. It would appear by the act
that certain proceedings have to be taken in order
to change the boundaries of the sections.

For instance, a certain portion of a school section
adjoining a village was included within the bound-
aries of a village when first incorporated, and no
other steps taken to change the boundaries of
said adjoining section. Will the coancil of the
village be obliged to collect the rate, or a similar
rate to that levied in that portion of the section
not taking into the incorporation, and then pass
those collected taxes over to the trustees of the
portion of the section not included in the village ?

We would refer our correspondent to
see. g9 of the Public "Schools Act, 1891,
which section provides that * In case any
unincorporated village becomes incorpor
ated and the trustees having jurisdiction
over the school property situatcd within
such village prior to its incorporation
shall exercise all the powers conferred by
this Act upon the trustrees of incorated
villages, etc., until a new election of trus-
tees is held, etc, and this section also
provides for the calling of a meeting for
the election of a new Public School Board.
Sec. 107 sets first the duties ot the trus-
tees. We do not think it necessary that
the steps mentioned in the said Act for
the alteration of school boundaries should
be taken in order to vest the property or
territory in the village school section for
all school purposes.

INQUIRER—I. What fee or allowance if any,

would the municipal clerk be entitled to under
the municipal and plebiscite elections just past?

2. The by-law appointing the clerk says noth-
ing as to fees whatever, is silent on that point,
but a report of the finance committee passed on
the evening when the appointment was made in
_February 1892, has these words iun reference to
the appointment of the clerk: ‘‘And he shall
perform all the duties pertaining to the office of
the clerk and secretary of the board of health,
without any extra pay or fee of any kind what-
ever, and allfees whatsoeveraccruing from the office
of clerk to be paid to the treasurer, and to from a
part of the funds of the corporation.”

3. In January 1894, a by-law in the following
words was passed, ‘‘that the salary to be paid to
he town clerk shall be the sum of $400.00 per
annum, together with such other fees or allowances
is may be allowed by statutes, by-laws, resolut-
ions of the councils. Salary payable monthly.

1. Unless the by-law of the council ap-
pointing the municipal clerk provides that
the salary to be paid him is intended to
cover all fees and allowances he might
otherwise be entitled to under any statute
or resolution, we think him justly en-
titled to a reasonable extra allowance,
above his salary as cletk, for the perform-
ance of services in. connectio) with the
matter mentioned by our correspondent.

B. C. D.—1. An owner made application to
the clerk for an engineer under the Ditches and
Watercourses Act. The engineer notified the
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owner and clerk that he would attend upon a
certain day, the other party was not notfied.
Who was responsible for the notifing of ghe other
party ?

2. If a council instructed the treasurer to
deposit the township funds in a chartered bank,
would it interfere with the treasurer’s sureties, and
if the bank failed whold wou lose? The council
or treasurer?

1. Itis 1he duty of the owner making
the application, referred to by our cor-
respondent, to ascertain from the clerk
thé day the engineer has appointed, and
he (the owner) is responsible for the
notification ot the parties.

2. The council.

W. H. M.—1. Have municipal councils power
of themselves by by-law, to prohibit the sale of
liquor in the township, without submitting it to a
vote of the people?

2. If acoucillor elected does not take the declai~
ation, and absents himself from the council meet-
ings two or three months after election, does bhis
seat as a consequence become vacant in the
council ?

3. Has the truant officer to see thatall children
( of which he has been notified of being absent
from school ) attend or give satisfactory reasons
for not doing so?

4. Afier notifing the parents to send such
children to school, what are the truant officers
next and further duty?

5. A employs a lawyer to draw up a deed of
land and pays him for his services. To assure
himself that the work has been propérly done, A
hands deed over to lawyer number two with
instructions to examine it, and also hunt registry
office to see that title is perfect. What can lawyer
No. 2 charge for his services ?

1. No, and even if submitted to the
electors. and the majority favors the pass-
ing of the by-law, the power to do so is a
doubtful one.

2. Sec. 177 of the Censolidated Assess-
ment Act, 1892, provides that ‘if, affer
the election of a person as member of a
council, etc., he absents himself from the
meetings of the council for three months
without being authorized so to do by a
resolution of the council entered in its
minutes, his seat in the council shall
thereby become vacant and the council
shall declare the seat vacant, and order a
new election.”

3. Yes, provided the children are be-
tween 8 and 14 years of age, and are not
excused under the provisions of sec. 4 of
the Act respecting truancy and compul-
sory education.

4. After notifying the parent, guardian,
or other person having the charge or con-
trol of the child in the manner provided
in sec. 8 of the said Act, it is the duty of
the truant officer to lay a complaint
against such parent, guardian, or other
person before the police magistrate or
a justice of the peace having jurisdiction
pursuant to sec. g of said Act,with the view
of having such parent, guardian, or other
person purished in the manner set forth
in the last mentioned section.

5. We do not consider that an answer
to this question would be of any interest
or benefit to those giving their attention
to municipal affairs, and would advise our
correspondent to consult his solicitor.



