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Question Drawer.
Subscribers are entitled to answers to all Questions submit­
ted, if they pertain to Municipal Matters. It is particularly 
requested that all facts and circumstances of each case sub­
mitted for an opinion should be stated as clearly and expli­
citly as possible. Unless this request is complied with it is 
impossible to give adequate advice.

Questions, to insure insertion in the following issue of paper, 
should be received at office of publication on or before 
the 20th of the month.

Communications requiring 
immediate attention will be 
answered free by post, on 
receipt of a stamp addressed 
envelope. All Questions 
answered will be published 
unless $1 is enclosed with 
request for private reply.
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Counties Should Build and Maintain Bridge Over Stream

on Townline-Right of Parties to Ingress and Egress 
to and From Road Proposed to be Closed.

317—H. J. F.—1. Is it the duty of the 
adjoining counties to build and maintain a 
bridge 50 ft. long which i> on the county line, 
and it is also the townline between two muni­
cipalities. The stream the bridge crosses is 25 
feet wide at low-water mark and 150 feet wide 
at high-water mark. One of the two muni­
cipalities mentioned is in L...........county and
the other in K............. The statutes do not
make it clear to me as they do not mention a 
creek such as this which I have reference to.

2. Have the municipal council of a township 
power to close a road that has been used as a 
government surveyed road for 75 years, where 
it would compel three parties to move all thei-r 
buildings about sixty rods in order to get out 
on a concession line? If they have the power, 
would they not have to compensate these parties 
for their expenses in moving to the nearest road ? 
Below I give you a diagram and position 
of old road and proposed new road. The pro­
position is to close that portion of river road 
from A to B and buy a new road from A to C, as 
the river road has got so narrow in places that 
the council find it necessary to either buv more 
land along said river road or change it as marked.

3. If the municipal council pass the necessary 
by laws for closing such roads, is it necessary to 
have these by-laws confirmed by the county 
council ?
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★ Farm Bnildings.

1. We are of the opinion that it is the 
duty of the adjoining counties to build this 
bridge, as it is a bridge over a stream 
crossing a boundary line b tween two 
counties. Sub-section 1, of section 617, 
of the Municipal Act, provides that “in 
case of a bridge over a river, stream, p ind 
or lake forming, or crossing a boundary 
line between two or more counties, etc., 
such bridge shall be erected and main­
tained by the councils of the counties.” 
The stream you refer to is one within the 
meaning of this sub-section.

2. If the proposed closing of the road 
will exclude the owners referred to from 
ingress and egress to and from their lands, 
over such road, the council will have to 
compen ate the owners for the injury to 
their land-, and must provide some other 
convenient road or way of access. See 
section 629, of the Municipal Act.

3. If the council has power to pass a 
by-law closing this road, being an original 
read allowance, the by-law will have no 
force or effect until confirmed by a by-law 
of the council in the county in which the 
township is situated. See clause 6; of 
sub-section 2, of section 660, of the Muni­
cipal Act.

Ratepayer Cannot Compel Council to Open Road for 
Him Only.

318 — Subscriber. —Can one ratepayer 
compel a township counc 1 to purchase and 
open up a right of way for road through 
private property, where it is impossible to 
build a road on the regular road allowance?

No. It is discretionary with a township 
council as to whether it purchases and 
opens up a new road or not. It should 
not do so, if the road when opened would 
be for the use and convenience of one 
individual only.

Traction Engine and Threshing Machine are Assessable.
319- —B,. O. S.—Is the owner of a traction 

engine and threshing machine assessable for it, if 
he also carries on the general business of farming? 
In explanation: The farmer and two sons own 
and work 75 acres, and also own the threshing 
outfit and move about from farm to farm for 
three or four months in the autumn. The sons 
are probably the actual owners, but they are 
all jointly assessed for both farm and thresher. 
As there are more cases like this in Ontarie, it 
will he of general advantage to have an answer 
in the World.

The threshing machine and traction 
engine are not “farming implements,” 
within the meaning of sub-section 16, of 
section 7, of the Assessment Act, and are 
not exempt from taxation pursuant to the 
provisions of this sub-section. They are 
used, not in the tilling and cultivation of 
the owner’s farm, but as the means of car­
rying on the separate business of threshing 
grain, etc. Unless the value of the thresh­
ing machine and engine is under one 
hundred dollars, (and therefore exempt 
from taxation under the provisions of sub­
section 25, of section 7) they should be 
assessed at their actual cash value, as pro­
vided by section 28, of the Act.

Law as to Laying of Granolithic Walks.
320— C. T.—Our council propose putting 

down some granolithic sidewalk. Kindly in­

form us as to the proper steps lo take in the 
matter. Is there any special law in regard to 
laying these walks ?

It is not stated whether the council pur­
poses paying the cost of this s:dewalk out 
of the general funds of the municipality, or 
to raise the funds required by an assess­
ment of the frontage of properties bene­
fited pursuant to section 664, and follow­
ing sections ®f the Municipal Act. If the 
former, there is no special provision on 
the subject. If the latter, the law is con­
tained in the sections of the Municipal Act 
above referred to.

Township's Liability for Improper Construction of 
Drainage Works.

321—Gl. L—1. We have a drain constructed 
under the Drainage Act which was cleaned out 
under the same Act last year, and was passed 
by the commissioner, at that time reeve of the 
township, also by the township engineer, and the 
contractor was paid in full for work, no 
objection being raised by any one at that time. 
Batepayer now claims to council that drain 
was not completed according to specifications, 
and demands that council shall so complete it 
at the expense of township. What action 
should council take, if any ?

2. We are constructing drain under Drainage 
Act. Contractor claims work all done, and I 
understand township engineer is going to 
report work complete. Rale payer on drain 
lias neither depth nor width called for by 
specifications, and threatens action against 
township if council accept drain as it is.

What is council’s duty ?
1. If the work in connection with this 

drainage scheme was performed in accord­
ance with the report, plans and specifica­
tions of the engineer, and injury was 
thereby occasioned any owner, such owner 
is entitled to compensation for the injury 
he has sustained. If the work was done 
negligently, any person injured has a right 
of action against the municipality for 
damages for the injury he has sustained.

2. The council should do all that lies 
in its power to insure the proper construc­
tion of this drain. Any person injmed 
thereby will be entitled to compensation, 
and if there was negligence in the construc­
tion of the drainage works, parties injured 
will have rights of action against the muni­
cipality for damages.

Adjustment of Union School Section Assessments on 
Formation of New Section.

322-—F. G. J. — Arbitrators were appointed 
under section 43 ot the Public Schools Art and 
a new union school section was formed com­
posed of parts of two townships, also parts of 
two counties. The new union school section 
was made up on our side of the townline, of 
portions of each of two existing sections and 
part of an already existing union school section. 
Equalization of the union school took place 
more than a year ago and our portion of the 
moneys to be levied fixed at sixty-one per cent. 
The oilier portion of this section is not affected 
by the new union school.

1. Has the portion left of the former union 
school section still to raise sixty-one per cent of 
the amount required ? or

2. Must a new equalization take place ?
3. If the latter, who must call the meeting of 

the assessors to equalize—the school-house being 
in the adjoining township ?

4. If the assessor of the adjoining township, 
what steps should be taken to have a meeting 
culled at once ?


