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THE MUNICIPAL WORLD

QUESTION DRAWER.

SuescriBeRs only are entitled to opinions through the
Paper on all questions submitted if they pertain to munici-
pal matters. Write each question on a_separate paper on
one side only. When submitting questions state as briefly
as posssible all the facts, as many received o not contain
sufficient information to enable us to give a satislactory
answer.—Ep.

J
R.—Has a returning officer or deputy the power
to erase or draw a line through the name of a
candidate, on the ballot paper before giving it te
a voter,
. Section 117 of the Consolidated Mun-
icipal Act, 1892, provides that, “ at the
nomination meeting or on the following
day any person proposed for one or more
offices may resign, or elect for which office
h? is to remain nominated.” If the can
dld‘ate does not resign in the manner pre-
Scnbed by the latter part of the above
section, within the time therein limited, his
name must go on the ballot paper and
must remain there throughout the election,
whether the candidate is really desirous
of running for the office or not. A return-
ing gfficer or his deputy has no right to
meddle with a ballot in the way you ment-
toned.

J. B. N. P.—The arrears of taxes were not re-
turned to county treasurer on a_certain piece of
land by the collector, having made his report too
late to be accepted by said treasurer for the year
1890. Now the same piece of land was assessed
n‘on-resuler‘ll in the years 1891 and 1892. In the
year 1893 it was assessed to an occupant who
P?ld the arrears of the year 1890, but the arrears
4 1891 and 1892 were not returned and conse-
quently not charged with his taxes of 1893. In
1894 the county trecsurer sent the list and the
sections 140, 141, 142, 143 of the Municipal Act
of 1892 was foliowed in respect of the arrears of
1891 and 1892 the same party who occupied the
property in 1893 was again assessed as occupant
in 1894 and according to the above sections the
arrears of 1891and 1892 weie charged on the
collector’s roll of 1894 to the said oecupant who
has left the property, but still resides in the
municipality. The present occupant has no pro-
perty to distrain under the exemption of the
Division Court Act. The collector for 1894’s
roll has seized the goods and chattels of the party
assessed as occupant for 1894, being still in the
county, said occupant paid the taxes of 1894 but
not the arrears of 1891 and 1892.

Now please tell :

1. Had the collector the right to seize the
chattels and goods of .the party assessed as
occupant ?

2. Hasthe said occupant the right to bring an
action of replevin for the goods seized ?

3. Who is the pany liable to pay the said
arrears of 1891 and 18927

We will premise ur answers to our cor-
respondent’s questions by quoting ‘Mr.
Earrison’s note (¢) to section 143 of the
Assessment Act, on page 821 of the 5th
edition of his Manual. It is as follows:
Tere 3
“The arrears may be collected in the
same manner and subject to the same
conditions as all other taxes upon the col-
lector’s roll. It is provided by section
1124, t}i‘lat the collector may, after demand,
eov)dt e taxes with costs by distress of the
%uolz: Iand chattels of the person /o
vhfttel?])a'vhf’/ze same, or of any goods or
s’altw il b]'s possession, wherever the
h"tie' H:ja) e foqnd within the county,
etc,, and by section 126 in the case of
non-residents who have required their
names to be entered on the roll, the col-
lector may make distress of any goods and
chattels which he may find on the lands

There is no doubt, therefore, that goods
and chattels on the land, as in the case of
non-resident lands, would be liable. But
the difficulty of restraining the operation
of the section to goods and chattels on
the lands, as in the case of non-residents,
is that that it is only one kind of tax, and
the act says taxes shall be collected in the
same manner and swéject fo the same con-
ditions as a// other taxes entered upon the
roll. Now, upon the roll are the proper
taxes of the party charged, which, under
section 124, may be levied of any goods
and chattels in his possession, wherever
the same may be found in the county. The
Court of Queen’s Bench, however, have
placed upon similar words, in the statute,
24 Vic., chap. 19, from which this section
is taken, the nparrow construction - of
restricting the remedy to goods and chat-
tels ON THE LAND as being more consis-
tent with reason than the broader
construction, which would work great
hardships and do great injustice - in
individual cases, and this construction is
apparently sancticned by the Legislature
in the foliowing section (144), which pro-
vides what the collector shall do: “ If
there shall not be sufficient distress upon
any of the occupied lands in the pre-
ceding section named, etc.” We give
our answers in view of the above.

1. No.

2. Yes.

3. The owner of the Jand and the
occupant for the time being. If sufficient
distress cannot be found en the land, the
premises can be sold in the regular way
to realize the amount of the arrears.

A.—Section 180 of the Consolidated Assessment
Act of 1892, reads: ““The owner of any land
which may hereafter be sold for non-payment of
arrears of taxes or his heirs, executors, adminis-
trators or assigns or any other person, may al any
time within one year from the day ofa sale receem
the estate sold.”

Now what I want to know is, can any other
person other than the original owner or his agents
or heirs, etc.

Yes—See sec. 180 of the Consolidated
Assessment Act 1892 and page 846 of the
sth edition ot Mr. Harrison’s Manual
note (R) in which Mr. Harrison says that
the right to redeem is given to the owner
of the land or his heirs, executors or ad-
ministrators, or to azy other person whether
claiming title or not.

Tp. REEVE. —_Several years ago the council of
our township built a bridge over a river on a lead-
ing road in our municipality and filled with earth
about 8 feet deep at each end of the bridge for
approaches. Farmer B has land lying partly
behind the river and so situated that the only
place for egress from his farm is opposite the
a[)proach, at one end of the bridge _hc built an
approach to the approach of the bridge for his
way out This year the com}cxl had to I)L}lld a
new bridge, the engineer advised 10 build it 16
inches higher than the old one, consequently the
approaches had to be raised 16 inches higher,
who has to raise farmer B’s approach, the council
or himself?

We are of opinion that farmer B. should
build the approach from his farm to the
bridge approach.

F.J.C.—A trader comes to this town who is
not entered upon the assessment roll in respect of
income or personal property, and rents certain
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premises and opens up a stock and commences
selling, under a by law he pays a license fee of
$100 to the corporation. The law provides that
should such person continue long enough to be
assessed and pay taxes, his license money shall be
Jused to pay his taxes.

Now the question is ““Is such person entitled
to be credited with any more than his taxes upon
personal property and income.” The premises
which he occupies are also assessed to him, is he
entitled to have the taxes for the real estate
occupied by him, paid from his license fee? Some
claim that the taxes on income and personal pro-
perty can be only considered, while others claim
that his entire taxes including real estate, income
and personal property must be considered. * The
premises are also assessed for local improvements.
How about these taxes?

We assume that the council have passed
a by-law pursuant to sub-section ga of
section 489 of the Consolidated Municipal
Act 18g2. We are of opinion that only
the taxes on “income and personal pro-
perty” should be considered. I the
local improvements referred to are such
as are mentioned in secticn 61z of the
said act sub-section 2, the real estate
only should be taken into consideration.

CLERK—Are the fees and other charges of the
clerk of a municipality, allowed him by the by-law
of the municipality, under the Ditches and Water
Courses Act 1894, to be charged to the lands or
owners of the lands affected, or are the clerk’s
allowances under the said act to be paid him out of
the funds of the municipality as the clerk’s ordin-
ary salary is ? :

A reference to form G. shows that the
eugineer 1m making his award is required
to give fees, and other charges, including
clerk’s fees, in detail. In accordance with
section 27 of the act, clerk’s fees would be
paid and collected the same as the fees of
the engineer. 2

INQUIRER—I. Some years ago the township
council gave a person permission to build a store
and a warehouse on a street bordering upon the
river. The said buildings are close to a fine swing
bridge which was built by the government and is
government property. Now if the aforesaid build-
ings were to cause the destruction of the bridge
by fire or otherwise,would the township be liable
for the loss of said bridge?

2. At the nomination of candidates for reeve
and councillors, should the meeting be kept open
for one hour only, or one hour from the time the
last candidate was nominated ?

1. 1f the buildings mentioned by our
correspondent occupied their present posit-
ion when the bridge was built, we think no
liability will attach to the council in the
event referred 10, butif they have been erect-
ed since the bridge was buijt, without the
knowledge or consent of the government,
then the township or perhaps the individ-
ual members of the council granting the
authority for the erection of the buildings
in all probability would be held liable.

2. One hour only.

Town CLERK—Can our town council passa by-
law limiting licenses in our town to one hotel
license, and one shop license ? Our population
is 1157.

It seems to us quite clear that your
council can legally pass a by-law under the
authotity of secs. 20 and 32 of the Liquor
License Act, limiting the number of tav-
erns and shop licenses to be granted to
one in each case.

Section 18 of the said act prescribes
the limit beyond which the council can-
not go as to tavern licenses.




