THE MUNICIPAL WORLD

QUESTION DRAWER.

Subscribers are entitled to answers to all ques-
fons submitted, if they pertain to Municipal
matters. It is particularly requested that all
facts and circumstances of each case submitted for
an opinion shouid be stated as clearly and ex-
plicitly as possible, Unless this request is com-
plied with it is impossible to give adequale advice.

Questions to insure insertion in the following
i8sue of paper should be received at office of publi-
cation on or before the 20th of the month.

Communications requiringimmediate
attention will be answered free by
post, on receipt of a stamped address-
-ed envelope. All questions answered
will be published.

Finés Payable by Justice of the Peace to Treasurer.

792.—Crerk.—Are the municipalities entitl-
ed to the fines that may accrue from cases tried
by Police Magistrates and Justices of the
Peace in which the offences are committed, or
should they be paid to the county treasurer ?
Please give authority.

For the application for fines imposed
under the authority of the Municipal Act
see section 423, and for the application
of penaltiecs see cap. 8g R. 8. O. 1887,
and R. 8. C. cap. 180, section 1.

County Bridges —Township Lines.

78.—X. Y. Z.—We understand by the
statue, that the county must build and main-
tain certain bridges on townlines between town-
ships within the county. This being the case,
are there any recent decisions as to what
constitutes or what is the length of a ““bridge™?

Where or what is the difference between a
bridge and a culvert?
~ The only decisions throwing any
light upon the question are McHardy vs.
Ellice, and North Dorchester vs. Middle-
sex. In the last case there were three
Streams; (1) Doty’s Creek crossed by a

ridge sixty-seven feet in length between

Supports, (2) Kettle Creek crossed by a.

ridge thirty-one feet nine inches in
length (3) Caddy’s Creek crossed by a
ridge nine feet between supports. Mr.
Justice Ferguson held that the county
Was liable to maintain the first and second
bridges but not the third. The Statute
does not anywhere make any reference to
the length of a bridge. Itis not easy to
distifiguish between a bridge and a culvert.

r. Justice Patterson in McHardy vs.
Ellice says, “I think the duty while con-
fined to what is not improperly called a
Tiver attaches wherever the road is crossed
y-a stream which requires a bridge, as
distinguished from a mere culvert, in
order to make the road fit for ordinary
travel.” And in the case of South Dorches-
ter vs. Middlesex, Mr Justice Ferguson
Says ““ As to the Caddy Creek bridge the
Span is said to be nine feet only. The
Witness said that a culvert would be
Sufficient in this place. Itis true thata
Culvert may mean a large or a smaller
Waterway, but the line must be drawn
Somewhere. I apprehend that Mr. Justice
Patterson used the word and intended to
Use it according to its ordinary significa-
tion, and with referance to culverts as

commonly used in the construction of
roads, etc.

Packages Returned in Ballot Box to be Sealed—Meas-
ure of Public School Three Mile Limit.

74.—A. B.—1. Is it intended that ballot
boxes shall be sealed after ballots are counted
at an election, or the packages containing the
ballots only?

2' What is the intended meaning of “direct
line”’ as used in sub section 5, of section 88,
Public Schools Aect, 18967 Isit intended to
mean the most direct public road, or a direct
line from residence to school house?

1. The packages.

2. 'The rule is that distance is to be
measured in a straight line unless there is
a clear indication that another mode of
measurement is to be adopted. Under
this act the distance must be ascertained
by measuring in a direct or straight line
between the residence and the school-
house.

Taxes—Ditohes and Watercourses Costs.

75.—W. W.—I have your collectors guide,
and still it is deficient of what I want. As
collector for the north half of Maryborough, I
have one man who has paid his ordinary taxes,
but our engineer has made an award under the
Watercourses Act, and our council has dug this
ditch and paid for it. Tt cost this man $66.11,
but he will not pay it, and has forbid me seizing
for that amount. You understand ninety acres
of his hundred is in my territory or on my rolls,
and ten acres of this same hundred is assessed
to the corporation of Drayton village. All
along the tenth concession ui_) to the first side
road is in the corporation of Drayton, and all
the man’s buildings are on the ten acres; he for-
bids me from eeizing on that account. The
award of this ditch calls to be dug on the west
half of lot sixteen, in the eleventh concession of
Maryborough, but the engineer gave this man
his choice, to have the drain on either side of
the line fence between this man and his neigh-
bor. This drain is situated on the back side of
the farms, all in my municipality, but the
buildings and stock of this man are on the front
and in Drayton. Now, how am I to collect my
money ($66.11) from him, on his share of the
ditch? His neighbor has paid his share $111.00,
I had to seize and sell him, but his barn and
stuff was not on the ten acres.

Assuming that the amount is properly
upon the collector’s roll, it is collectable
in the same manner as municipal taxes,
see the Ditches and Watercourses Act
1894. If you will refer to the guide at
pages six to ten you will find that under
sec. 124 Consolidated Assessment Act,
1892, you may levy the tax with costs on
the goods and chattels of the person who
ought to pay the same, or of any goods or
chattels in his possession, wherever the
same may be found within the county in
which the local municipality lies. As
Drayton and Maryborough are both in
the same county there can be no difficulty.

Qualification of Councillor.

76— E. D.—A township councillor is assessed
as owner to the amount of $3600; his two sons
also appear on the roll as M. F. and Occupants
for the same property. The property is encum-
bered by a mortgage to the amount of $4000.

1. Is he duly qualified for the office of town-
ship councillor?

2. If not, can proceedings be taken at any
time of the year to unset him?

3. Would it change the situation if the sons
were on the roll as M. F. and T?
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1. Yes.

2. No.

3. No.

Toll Rate to be Collected.

77.—H. B. B.—Can a Tgll Road Company
collect toll from a person driving along their
ro\d for less than half a mile, if he turns off at
the hrst side road he comes to—the Toll Road
Company having a gate at the side road ?

By sec. 85, cap. 159, R:S. O, 1889,
tolls may be taken by any company at
each time of passing each gate upon the
road constructed or owned by that com-
pany. Ita person uses the company’s
road he does not appear to have any right
to pass a gate without paying the legal
toll, unless he comes within sec. 3 of cap.
196, R. S. O., 1887, which exempts a pro-
prietor from toll when he passes through
a toll gate for the sole purpose of going
from one part of his lands to another part
thereof, provided his vehicles do not pro-
ceed more than one half a mile along
such turnpike road either in going or in
returning, and are using such road for
farming or domestic purposes only.

Qualification of Ward Council'or—Protestant May be
Separate School Supporter.

78.—CreErk M.—1. Can a ratepayer of a
municipality run for councillor in a ward in
which he has no property, provided he has
sufficrent property in another ward of a munici-
pality?

2. Is a nomination for councillor, for a ward
of a municipality, legally made by persons who
have no property in said ward, but who have
property in other wards of said municipality?

3. Can a protestant become a supporter of a
Roman Catholic Separate School in the section
in which he lives?

4. Or could his children be prevented from

- attending said school ?

1. Yes.
. Yes.
. No.
. Yes.

a8

Farmers Sons—Statute Labor.

79.—Tr. CLERK.—Are young men assessed
as farmers sons exempt from Statute Lobor, or
must they be assessed as joint owners with
their fathers to be exempt from work ?

Not exempt. Must be assessed as
joint owners,

Committee of Council - Position of Chairman.

80.—X. Y. Z.—I have acted as chairmam of
the Poor Relief for 1896. Now I am again
appointed for 1897. Can I refuse and not act,
or can the council make me a“t?

Not compulsory.

Auditors Duties—High School Fees.

81.—J. C.—Our municipality comprises a
high school district. A fee is imposed on each
pupil attending said school. Tt became kuown
to the auditors, appointed by the council in
1897, that all of the pupils who attended said
echool did not pay fees, and the aunditors made
a demand on the high school teacher, the treas-
urer, and the chairman of said school board for
the register for the last five years, that they
might include in their report the amount of
fees due and unpaid. The demand was refused
and only the register of 1896 produced.

1. Have the auditors power to go into the
account of fees for 1895 and preceeding years?



