THE MUNICIPAL WORLD

A_Spnscmmm—lf an assessor in assessing a
municipality, we will say in the year 1892, neglects
or omits, or forgets to assessa village lot that has
been assessed for fifteen or sixteen years contin-
uously, and the mistake is not discovered until
the clerk is making out the collector’s roll in the
following year, viz., 1893, is a clerk justified in
making up the collector’s roll of 1893, to add the
amount that should have been levied on the 1892
roll against said lot or no?

Sec. 154 of the Consolidated Assess-

ment Act, 1892, will give our corres-
pondent full information in this matter.
. E. G R.—The government makes a road. It
is within sixty-six feet road allowance, but is at
one side, which makes it very bad in winter for
drifting snow. Has the council po ver to force the
owners of the land adjoining, to move the fences
permanently, so that the road will be in the centre
btheen the fences, with or without compens-
ation ?

We do not think the council would
have the power mentioned, without tak-
ing the steps mentioned in the Consol-
idated Municipal Act for altering a road
allowance.

V. S.—Is there any power for municipal
councils in the statutes, enabling them to have
quarter-yearly audits of township accounts?

Yes. See sec. 268 of the Consolidated
Municipal Act, 1892.

J. H. R.—If a tenant demands of the assessor

to assess him as such, against the will of the owner,
must the assessor comply with_the tenant’s request?
If so, what redress has the owner in case the
tenant leaves the property before the time of
Payment of taxes without paying same?
_ The tenant has a right to be assessed
if his tenancy be a bona fide one. The
Question as to the payment of the taxes
1s a personal one, between the owner and
tenant, and should be arranged between
them,

J. M.—A owns property assessed in his name
at $800.00 with an incumbrance of $400.00. B.
and C. are tenants. Can B. qualify as councillor?

We do not think B. can qualify if the

tenancy be a joint one, as it would appear
to be.

J. P.—The Assessment Amendment Act of
1893 directs assessors in every municipality to
makF an annual census of all children in their
Municipalities between the ages of 5 and 21 years,
also that township clerks shall report to inspectors
and secretaries of school seciions. Can you ex-
plain what is meant and intended by this? What
are assessors to do? Isan extra book (we now have
one under the Truancy Act) with names and ages
of all such-children to be made? Are the assessors
to set them out according to school section ? or in
fact, to be plain, what are they to do? Are mar-
ried women under 21 to be counted ? As assessors
will very soon begin their work, I would like if
possible to have your opinion with plain and
direct directions to assessors before_they begin ou
or about the 15th February. i

The census referred to in the Assess-
ment Amendment Act, 1893, was simply
to correct an omission that occurred in
consolidating the Public Schools Act in
1891. It was also overlooked when the
Assessment Act was consolidated in 1892;
henc'e the amendment in 1893. It is
nothing new as you will see by section
114 Public Schools Act as in the Revised
Stat}nes of Ontario, 1887. It isthe in-
tention that the information should be
Put in the assessment roll, not in a separ-
ate book. In the forms provided by the
Toronto stationers the particulars of this

census are to be entered in column seven.
It has nothing to do with the census re-
quired to be taken under the Truancy
Act. Married women under 21 are not
to be counted.

Toronto Gore Correspondent.

The council can buy the building, but
we think it would be unwise under the
circumstances, the purchase would most
likely be held to disqualify C, and W,
from holding their seats in the council.

C. J. F.—Sec. 97, Municipal Act, 1892, does
not provide for the appointment of poll clerk, so
far as I can see. Sec. 141 of said Act contem-
plates their appointment. See sub-section I, 2
and 3, also sec. 143, sub-sec. 3. Query.—Who
has the power to appoint poll clerks? The coun-
cil or deputy -returning officer ? :

2. Is the clerk of the municipality entitled to
any fee or allowance for services rendered by him
in municipal elzctions under sec. 176, Municipal
Act, 1892, or under sec. 26 Plebiscite Act? and
if so for what kind of services?

1. Although the Municipal Act does
not in terms authorize the council to
appoint poll-clerks, the wording of the
section quoted by our correspondent, and
particularly that of section 271 a, Con-
solidated Municipal Act, 1892, would
lead to the inference that if the appoint-
ments be made at all, they must be made
by the municipal council.

2. Unless the by-law appointing the
clerk in fixing his salary, provides that the
salary to be paid him is intended to cover
all tees and charges of any kind, for duties
imposed on, or to be performed by the
clerk, then or thereafter, during his term
of office, we think a reasonable amount
should be paid to the clerk for services
performed at the elections mentioned.

. C.—Real estate being occupied, but not
owned by the Mechanics’ Institute, is it subject
to taxation or not? This property is assessed to
both owner and occupant, as required by section
17 and 200f the Assessment Act, 1892. Asto
the formality, I would call your attention to
sub-sec. 10 sec. 8, Assessment Act, in which it
appears that the Mechanics’ Institute must be the
owner of the property in order to exempt it from
taxes. If you should decide that the real estate
occupied by the Institute then under the form of
assessment as stated, would the owner be liable
for the taxes, or can the property be returned as
other real estate for taxes unpaid.

The real estate referred to by our cor-
respondent, is, under the circumstances
mentioned by him, subject to taxation,
the property is, we assume rented by the
institute from the owner, or its use is
donated by him ; in either case the owner
is deriving a benefit, substantially or sen-
timentally, and the property should be
liahle tor the taxes. The taxes can be
collected, or if not paid, returned in the
same way as other real estate.
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F. J. C.—Under sub-sections 15 and 16,
section 489, Municipal Act, 1892, we are assess-
ing dogs at $2, and under chap. 62. statutes,
1890, it appears that only $1 can be assessed. I
would also call your attention to chapter 214,
R. S. O., 1887.  Now what we want to know is
whether or not we can assess each dog for more
than $1 ? Itseems that chap. 62 of 1890 applies
to ‘““every municipality.” Can we assess each
dog under sections 15 and 16, sec. 489, at any
amount we please or are we limited to $1, neither
more nor less, as limited by chapter 62, statutes

1890 ?
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We are of opinion that the tax imposed
should be $1, and no more. Sub-sections
15 and 16 of section 489 Consolidated
Municipal Act, 189#, gives the council
mentioned in said section the authority
mentioned in said sub-sections, and sub-
section 1 of section 1 of chap. 62, Ont-
ario statutes, 1890, seems to fix the
amount of the tax at $1.

RATEPAYER.—I. A municipal council appoint-
ed special auditors last year to investigate the ac-
counts for a number of years and find that they

are indebted to a former treasurer. Is the coun-
cil illegally qualified to pay the same?

2. How should money received from sheriffs be
distributed ?

3. Is it necessary for a council at their first
meeting to pass a by-law to re-appoint their
treasurer, when his bond is drawn so that he is
appointed from year to year.

4. A township council appoints auditors at their
first sitting. Do they audit the accounts for the
year they were appointed in?

1. Yes.

" 2. Our correspondent should specify
what moneys he refers to before an
intelligent answer can be given.

3. No.

4 No, unless accounts are audited
quarterly.

A. E. B.—1. Would it be proper for me to
leave the chair and appoint a chairman, and give
notice of motion of money by-laws for fire protec-
tion purposes, to raise money to make new streets,
to appropriate Government lard in the village for
park and expense in fencing it, etc., and an ex-
penditure of say $200 on our hall, which needs
improvements. In our curent account, after the
school moneyis taken outofit, we have very
little left after deducting necessary expenses to do
anything with.

2. Also at county council I notice that there is
no notice paper and motions are made and
seconded and handed to the chair, and if they re-
quired debate none are prepared, and until motion
is read there is no knowledge of it. Would it be
in order to establish a notice of motion paper ?

3. Or if I desired to put some important matter
before the council would it be proper for me to
rise in my place and give notice of motion, men-
tion the subject, the day before I moved. the
motion ?

1. We do not think the course suggest-
ed by our correspondent would be illegal,
but as to its propriety, we think it doubt-
ful as the proceeding would be a very
unusual one. :

2. Section 283 of the Consolidated
Municipal Act, 1892, gives to all councils
authority to make the rules and regula-
tions therein mentioned, and one of the
regulations might be the introduction of
a motion paper.

3. In this case it would be better to
give a written notice of the intended
motion, fully specifying the subject-mat-
ter thereof, the day before the motion is
to be made.

The haste and irregular manner in
which county council business is general:
ly transacted, make rules and regulations
for formal procedure almost useless, where
insisted on the rules are generally
suspended on a two-third vote.

Iroquors.—I. Has an incorporated village a
right to impose a poll tax on all males over 21
and under 60 who are not assessed, having no

property, though entered on assessment roll as
M. F. voters 2 Also, would monthly tenants who




