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CHAPTER III
ISSUE AND USE OF A.T.A. CARNETS

ARTICLE 4

1. Issuing associations shall not issue A.T.A. carnets with a period of
validity exceeding one year from the date of issue. They shall indicate on the
cover of the A.T.A. carnet the countries in which it is valid and the names of
the corresponding guaranteeing associations.

2. Once an A.T.A. carnet has been issued no extra item shall be added to
the list of goods enumerated on the reverse of the front cover of the carnet, of
on any continuation sheets annexed thereto (General List.)

ARTICLE 5

The period fixed for the re-exportation of goods imported under cover of
an A.T.A. carnet shall not in any case exceed the period of validity of that
carnet.

CHAPTER IV
GUARANTEE

ARTICLE 6

1. Each guaranteeing association shall undertake to pay to the Custom$
authorities of the country in which it is established the amount of the impOrt
duties and any other sums payable in the event of non-compliance with the
conditions of temporary admission, or of transit, in respect of goods intro-
duced into that country under cover of A.T.A. carnets issued by a correspond'
ing issuing association. It shall be liable jointly and severally with the persons
from whom the sums mentioned above are due, for payment of such sums.

2. The liability of the guaranteeing association shall not exceed theé
amount of the import duties by more than ten per cent.

3. When the Customs authorities of the country of importation havé
unconditionally discharged an A.T.A. carnet in respect of certain goods theY
can no longer claim from the guaranteeing association payment of the sul_'ns
referred to in paragraph 1 of this Article in respect of these goods. A claim®
may nevertheless still be made against the guaranteeing association if it 15
subsequently discovered that the discharge of the carnet was obtaine
improperly or fraudulently or that there had been a breach of the conditions
of temporary admission or of transit.

4. Customs authorities shall not in any dircumstances require from theé
guaranteeing association payment of the sums referred to in paragraph 1_ of
this Article if a claim has not been made against the guaranteeing associatio?
within a year of the date of expiry of the validity of the carnet.




